Benieuwd hoe jij scoort op het thema ‘Communicatie met ouders over beweging en lang stilzitten’? Dat kan je hier gemakkelijk testen! Geef antwoord op onderstaande vragen, en we helpen je daarna om aan de slag te gaan met de groeikansen die uit deze test komen.

Vul de vragenlijst eerlijk in. De antwoorden worden door niemand bewaard of gebruikt. Deze test is er alleen om jouw kinderopvang op weg te helpen naar een optimaal gezondheidsbeleid.

Weten ouders hoe de opvang werkt rond beweging en lang stilzitten?


Worden ouders geïnformeerd over hoe hun kind bewogen heeft en hoeveel plezier het heeft gehad?


Spreek je elke dag over beweging met de ouders tijdens het brengmoment?


Spreek je elke dag over beweging met de ouders tijdens het afhaalmoment?


Is er dagelijks schriftelijk contact met de ouders via een heen-en-weerschriftje of een andere schriftelijke methode (bv. online platform)?


Hangen er in je opvang foto’s waarop de kinderen staan terwijl ze bewegen? Of gebruiken jullie digitale methoden, zoals projecties op beeldschermen?


Maakt de opvang gebruik van fiches, folders, een website of nieuwsbrief om de ouders te informeren over de thema’s beweging en lang stilzitten?


Organiseert de opvang activiteiten over de thema’s beweging en lang stilzitten waarop ouders aanwezig kunnen zijn bv. workshop, oudercafés, thema-avonden, uitstapjes …?