Investeren in preventie: van levensbelang

Hier vind je ons memorandum terug naar aanloop van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei 2019. Ook met leden van de sector ‘gezondheidsbevordering’ schreven we een memorandum.

Memorandum Gezond Leven

Ziek zijn kost mens een maatschappij veel geld. Een groot deel van de chronische aandoeningen kan je vermijden door een gezonde levensstijl. Toch gaat maar 3% van het budget voor gezondheidszorg naar preventie. Het Vlaams Instituut Gezond Leven vraagt politieke partijen daarom in een memorandum 10 werven te realiseren die er samen voor zorgen dat de gezonde keuze in onze samenleving écht de meest evidente wordt.

Sectormemorandum

Het sectoroverleg gezondheidsbevordering verenigt de partnerorganisaties, terreinorganisaties en Logo’s die door de Vlaamse overheid in het preventief gezondheidsbeleid erkend worden. Samen ondertekenen we een aantal voorstellen om de noodzakelijke omslag te maken in het beleid en resultaten te boeken want … preventie rendeert!

Memorandum van de individuele leden van de sector ‘gezondheidsbevordering’

De leden van de sector ‘gezondheidsbevordering’ schreven ook eigen memoranda naar aanloop van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei 2019.