Bullshit Free Generation

Bouw mee aan een rookvrije generatie en schrijf je school in voor Bullshit Free Generation. Ga de uitdagingen aan. En win mooie prijzen!

Met het project Bullshit Free Generation daagt het Vlaams Instituut Gezond Leven alle Vlaamse secundaire scholen uit om een kritische, weerbare en rookvrije generatie te doen ontwaken. Vier challenges moeten leerkrachten, directie en leerlingen aanmoedigen om …

  • het thema ‘roken’ te integreren in de les,
  • met rookvrije acties het bullshitvrije imago in de verf te zetten,
  • leerlingen (en leerkrachten) die willen stoppen met roken te verbinden en te versterken,
  • het rookbeleid op school verder uit te werken.

Voor elk van de challenges is er een mooie prijs voorzien! De stad of gemeente kan er nog een schepje bovenop doen. Zij kunnen de deelnemende klassen belonen als zij erin slagen om de bullshit over roken te ontkrachten op een creatieve manier (vb. poster, video, …).

Voor wie?

Leerlingen (van 12 tot 18+) en schoolpersoneel uit gewoon en buitengewoon secundair onderwijs.

Wanneer?

De wedstrijd vindt elke twee jaar plaats. De tweede editie gaat door in schooljaar 2021-22.

De wedstrijd vindt elke twee jaar plaats. De tweede editie gaat door in schooljaar 2021-22. Heb je interesse om Bullshit Free Generation te organiseren op je school? Top! Zet dan donderdag 7 oktober in je agenda voor het online infomoment. Op minder dan 1,5 uur tijd krijg je alle nodige informatie voor een succesvolle opstart van dit gloednieuwe tabakspreventieproject op jouw school. Afsluiten doen we met een Q&A-ronde én een kleine brainstorm- en uitwisselsessie. Interesse? Schrijf je dan meteen in voor het online infomoment.

Meer info, lesmateriaal en details over de inschrijvingen en prijzenpot vind je op