Bullshit Free Generation

Droom jij van een generatie die radicaal neen zegt tegen roken? Schrijf je in voor Bullshit Free Generation. Ga de uitdagingen aan. En bouw aan een gezonde toekomst.

Wat is het?

Een tweejaarlijkse wedstrijd

Elke twee jaar dagen we leerlingen en schoolteams uit voor enkele challenges. Het doel? Alle fabels (de zogenoemde bullshit) over roken uit de wereld helpen!

Doet jouw school mee? Dan start je voor de kerstvakantie met de planning en verdeling van de taken. De acties zelf voer je uit tussen de kerst- en de paasvakantie. Na de paasvakantie maken we de winnaars bekend.

Vijf challenges per graad

Een succesvolle en kwaliteitsvolle tabakspreventie? Dat lukt alleen als leerlingen tijdens hun volledige schoolcarrière bewust bezig zijn met de problematiek. Daarom organiseren we voor elke graad vijf challenges, volledig op maat van de leerlingen en het curriculum: de lerarenchallenge, de graadchallenge, de klaschallenge, de leerlingenchallenge en de bonuschallenge.

Wil je een optimaal resultaat? Schrijf dan elke graad van je school in. Is dat organisatorisch te moeilijk? Start dan met één graad of één challenge. Als dat een groot succes blijkt, inspireer je de andere graden misschien om volgende keer ook mee te doen.

Maak kans op onze prijzenpot

Wij delen per challenge prijzen uit voor schoolteams, werkgroepen, klassen en individuele leerlingen. Jullie school hoeft dus niet voor alle uitdagingen te slagen om bij de gelukkigen te horen. 

Campagnemateriaal Bfg

Wij helpen jou

Goed begonnen, is half gewonnen. Daarom bezorgen we alle deelnemende scholen een campagnepakket met zes verschillende materialen. Zo maak jij iedereen op school warm voor Bullshit Free Generation. Op onze website vind je kant-en-klare lesvoorbereidingen  en een bib vol didactische materialen: dvd’s, YouTube-filmpjes, boeken en spelletjes over roken.

Opgelet: dit project wordt in schooljaar 2018-2019 eerst getest in een aantal pilootscholen.

Geïnteresseerde scholen die geen pilootschool zijn, kunnen zich bij de start van het nieuwe schooljaar (2019-2020) inschrijven.