De proefkampioen

“Neen, dat lust ik niet!” Een beroemde uitspraak die je thuis of op school ook al eens gehoord hebt? Proeven is iets dat kinderen moeten leren, met vallen en opstaan. Om scholen en ouders een handje te helpen bij de smaakontwikkeling van kinderen is er De Proefkampioen.

Op school en in de opvang

De Proefkampioen is een educatief project voor kinderen van 3 tot 8 jaar om de smaakontwikkeling te bevorderen. Het ondersteunt scholen én ouders bij dit leerproces. Dit materiaal is het meest geschikt voor gebruik in de onderwijssetting, maar het past ook in de voor- en naschoolse kinderopvang of speelpleinwerking. Kinderen kunnen voelen, kijken, ruiken en proeven. Spelenderwijs maken ze kennis met de vier basissmaken. De bijhorende Proefkoffer bevat kleurrijk materiaal en een praktische handleiding.  

Oog Voor Lekkers2
Oog Voor Lekkers Materiaal

Ook voor de ouders

Ook aan de ouders is gedacht: elk kind krijgt na afloop een Proefpas mee naar huis. Een leuk boekje boordevol tips en spelletjes om samen aan de slag te gaan! Scholen kunnen in combinatie met de Proefkampioen ook de voordracht ‘Gezond opgroeien met gezonde voeding’ voor ouders en medewerkers organiseren. De Proefkampioen wordt aangeboden als ondersteunend materiaal bij het project Oog voor Lekkers, maar ook andere scholen kunnen de materialen ontlenen.

Je kan als school de Proefkoffer gratis ontlenen. Interesse? Reserveer de koffer online.

Klik hier voor meer info of contacteer het Logo in jouw buurt.