Dip? Dobbel. Doe!

Kinderen zitten nog te veel neer. Voor de gezondheid is het nochtans belangrijk af en toe het zitten te onderbreken en eens recht te staan.

Dip? Dobbel. Doe! is een leuke spelvorm dat leerlingen aan de hand van bewegingstussendoortjes aanzet om meer te bewegen in de klas. Elk speldoosje bevat een handleiding, een dobbelsteen, 80 kaartjes met bewegingstussendoortjes en 60 kaartjes met gezondheidsweetjes. De stock van speldozen is uitgeput maar u kan het spel volledig downloaden (zie hieronder).

Bewegingstussendoortjes zijn veilige, leuke en eenvoudige oefeningen die je in het dagelijkse (school)leven kan gebruiken als ‘break’. Bijvoorbeeld bij een lesonderbreking of bij de overgang naar een nieuwe lesonderwerp. Dit zijn ideale momenten om tegemoet te komen aan de bewegingsnoden van de leerlingen.

Daarnaast heeft Dip? Dobbel. Doe! ook aandacht voor gezonde voeding. Zo beantwoorden leerlingen via een kaart uit het spel een vraag over gezonde voeding.

Spel downloaden?

Scholen kunnen dit jaar de handleiding van Dip? Dobbel. Doe! downloaden of afdrukken, net als alle speelkaarten, en de tekeningen die de bewegingstussendoortjes uitbeelden. Kijk hiervoor naar de lijst met materialen onder 'downloads', onderaan deze pagina.

Opleiding volgen?

Leerkrachten die graag de opleiding willen volgen over bewegingstussendoortjes en Dip? Dobbel. Doe! kunnen dit aanvragen bij MOEV. De vorming kost 50 euro (halve dag).