Mijn Gezond Leven

Online advies op maat volgens de voedings- en bewegingsdriehoek

Aan de hand van korte vragenlijsten op www.mijngezondleven.be ontdek je snel of je voldoet aan de adviezen rond fruit en groenten eten, gezond lunchen, minder zitten en meer bewegen. Je krijgt ook advies over je eigen eet-/beweeg-/zitgedrag: zo kom je snel te weten of je gezond bezig bent en wat je eventueel kan verbeteren.

Online hulp bij het stellen van persoonlijke doelen

Op basis van je advies kan je nadien kiezen om een persoonlijke en haalbaar plan op te stellen. Dat kan heel eenvoudig: je geeft aan wat je wilt doen, welke mogelijke hindernissen op je pad kunnen komen en wat de oplossingen zijn. Je kan ook je vooruitgang opvolgen.

Wetenschappelijk onderbouwd

De tool kwam tot stand in samenwerking is met UGent én is effectief om mensen te ondersteunen om hun gedrag te veranderen. De doelenmodule is gebaseerd op de tool ‘Mijn Actieplan’ waarvoor onderzoek werd gevoerd aan Universiteit Gent. De Vlaamse overheid, in de vorm van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, financierde het onderzoek naar en de ontwikkeling van de eerste versie van het plan ‘Mijn Actieplan 1.0’. Gezond Leven brengt die nieuwe doelentool om meer te bewegen en gezonder te eten tot bij jou via mijngezondleven.be.

Registeren op mijngezondleven.be doe je zo:

Door te registreren kan je al jouw doelen bijhouden en bijsturen waar nodig. Aan de hand van een handige grafiek zie je de evolutie in je doelen.

Liever niet registreren? Dan kan je wel nog altijd de testjes invullen en een actieplan opmaken zonder het verder op te volgen.

Privacy verzekerd

De gegevens die je nalaat worden enkel gebruikt om je persoonlijk advies te kunnen geven/op te volgen en om de tool te evalueren. Je advies en actieplannen zijn enkel voor jezelf zichtbaar.