Rookvrije Stadions

Scoren doe je in een stadion zonder rook! Draag zorg voor je supporters en ontvang ze in een rookvrij stadion.

Door te kiezen voor een rookvrij stadion laat je zien dat je de gezondheid van je supporters belangrijk vindt. Zo kan elke supporter, jong en oud, zijn of haar club komen aanmoedigen zonder te worden blootgesteld aan sigarettenrook. Elk jaar sterven in Europa nog steeds 76.000 niet-rokers door passief roken.  

Daarnaast verkleint een rookvrij stadion de kans dat kinderen en jongeren beginnen met roken. Want zien roken, doet roken. Door te kiezen voor een rookvrij stadion werk je mee aan een Generatie Rookvrij. Er zijn echter nog veel meer argumenten om voor een rookvrij stadion te kiezen. Lees er alles over in de Leidraad Rookvrije Stadions

Samen voor een rookvrij stadion

Dit project is in samenwerking met Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker. De leidraad werd ontwikkeld in samenwerking met European Healthy Stadia Network.

Partners Rookvrije Stadions

Van een rookvrij stadion naar een gezond stadion

Naast een rookvrij stadion kan je ook op andere vlakken de gezondheid van je supporters een handje helpen. Lees hoe jij supporters kan aanmoedigen om niet met problemen te blijven zitten en erover te praten. 
Of daag andere clubs uit om zo veel mogelijk stappen te zetten met je supporters.