Stadionactie ‘Blijf er niet mee zitten’

Met de stadionactie ‘Blijf er niet mee zitten’ zetten voetbalclubs geestelijke gezondheid op een positieve manier in de kijker.

Stadionactie ‘Blijf er niet mee zitten’

Geestelijke gezondheid, een zwaar thema? Hoeft niet. In de stadionactie ‘Blijf er niet mee zitten’ gaat de aandacht niet naar problemen, maar naar mogelijkheden. De campagne legt de nadruk op een positieve insteek: Wat helpt? En hoe kunnen supporters effectief aan de slag?

Volgende doelen staan voorop:

  • Informeren en sensibiliseren van volwassenen over geestelijke gezondheid.
  • Een concrete online tool aanbieden om mentaal welbevinden te bevorderen.
  • Supporters motiveren tot actie en een positieve mindset via laagdrempelige initiatieven. Via deze initiatieven wordt het bestaande aanbod van lokale partners voor geestelijke gezondheid bekendgemaakt.   

Inzetten op veerkracht

Door je mentale veerkracht te versterken bescherm je je geestelijke gezondheid. Veerkrachtige mensen voelen zich beter in hun vel en blijven zelfs in drukke en stressvolle periodes optimaal functioneren.

In de stadionactie ‘Blijf er niet mee zitten’ delen clubidolen tips over hoe je je goed in je vel kan voelen en positief in het leven staat. De acties worden gelinkt aan de online tool www.fitinjehoofd.be van Gezond Leven, waar volwassenen ook individueel aan de slag kunnen om hun veerkracht en mentaal welbevinden te versterken.

Voetbalclubs als voorbeeld

Je goed in je vel voelen is belangrijk voor iedereen. Toch is geestelijke gezondheid voor velen nog een groot taboe. Praten over gevoelens, tijd nemen voor jezelf of hulp zoeken wanneer het minder goed gaat, is voor veel mensen niet evident.

Voetbalclubs kunnen hierin een belangrijke voorbeeldfunctie opnemen. Door te informeren en te sensibiliseren over geestelijke gezondheid geven ze supporters concrete tips. Zo wordt het voor supporters meer aanvaardbaar om in te zetten op en te praten over hun geestelijke gezondheid.

Andere stadionacties?

Naast een campagne rond geestelijke gezondheid biedt Gezond Leven ook campagnes en inspiratie aan rond andere gezondheidsthema’s.

Contact: info@gezondleven.be

Voor wie: voetbalclubs (bij voorkeur met supportersgroep, communitywerking en communicatieverantwoordelijke)