Wat was jouw eerste reactie toen je hoorde over gezonde snacks op school?

Luna: “Vroeger kon je nergens gezonde dingen kopen op school. Ik miste dat eigenlijk wel. Zeker bij mooi weer is het tof als je iets gezond kan eten. Het heeft wel wat tijd nodig gehad, maar uiteindelijk wen je er wel aan dat er geen chips of cola meer verkrijgbaar zijn. Die ongezonde snacks ben je snel vergeten als er bijvoorbeeld heerlijk sappige aardbeien te koop zijn. En dat voor slechts 20 cent.”

Heb je nieuwe dingen leren kennen door Snack & Chill?

Luna: “Ja, mango bijvoorbeeld! Ik had het nog nooit gegeten. Ik vond het leuk om te proberen, ook al bleek het niet echt mijn ding. Door ons de keuze te geven uit fruit en andere gezonde snacks gaan we vanzelf gezonder eten. Het leuke is ook dat we dankzij Snack & Chill, dat deel uitmaakt van ons lessenpakket in de richting Verkoop, gezonde snacks in de markt leren zetten. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo populair zou zijn op onze school.”

Zou je het aanraden aan vrienden op een andere school?
Luna: “
Ja, zeker wel. Ik raad het elke school aan. Het is supergezond, het is supermakkelijk én het verbetert de sfeer op school. Ik hoop dat we volgend jaar opnieuw meedoen.”