Snack & Chill presenteert gezond aperitieven tussen de lessen door

Voorverpakte chocoladewafels tijdens de pauze, zo 2020! Hoog tijd voor een gezellige schoolapero met tropisch fruitwater en gepimpte borrelbessen. Of anders gezegd: (h)eerlijke tussen(-de-les-)doortjes. Met dit gezonde initiatief van Snack & Chill zorgen we ervoor dat je kan genieten van lekkere snacks in een chille snackbar op jouw (buiten)gewone secundaire school. Jij smult toch ook mee?

Ik ben een leerling en ik wil Snack & Chill op mijn school

Wil jij Snack & Chill op jouw school? Topidee! Zoek steun bij je vrienden en vriendinnen, vraag het aan je klas, de leerlingenraad of gewoon de hele school! Wedden dat zelfs die zuurpruim van geschiedenis fan is?

Hoe krijg je dat voor elkaar?

Ik ben een onderwijzer en ik wil Snack & Chill op mijn school

Denk jij erover na om je school in te schrijven voor Snack & Chill? Da’s slim! Overtuig zoveel mogelijk leerkrachten, van wiskunde tot LO. Hoe meer collega’s zich achter het project scharen, hoe beter. Het project helpt jouw leerlingen gezond snacken op een ongedwongen manier.

Meer brainfood op jouw school?

Campagnebeeld 1080x1080

Snack & Chill brengt gezonde gezelligheid!

We willen dat jullie allemaal gezellig kunnen genieten van lekkere en betaalbare snacks en drankjes. Dat kan in de vorm van een schoolwinkeltje, een leuk ingerichte schoolbar waar je favoriete muziek speelt, een hoekje om samen te zijn … dat bepaalt de school helemaal zelf! Wie wil tijdens de pauze van 10 uur nu niet even chillen met een tropische mocktail en een lekkere fruitbrochette in de hand?

Leerlingen doen mee!

Ook leerlingen worden gehoord en betrokken. Want hoe denken zij over het project? En wie wil de schoolbar openen? Leg de school onze korte online vragenlijst voor of vraag via een Instagram poll naar de interesse van de leerlingen. Ze steken vast en zeker graag de handen uit de mouwen om samen de allerleukste snackbar in te richten. Gaan met die banaan!

Stuur ons een mailtje en krijg de link naar de online versie van de vragenlijst. De antwoorden worden in een duidelijk overzichtje weergegeven. Super simpel!

Stuur ons een mail

Win een influencer op je school!

Vertel ons over jouw school en wie weet krijg je binnenkort bijzonder bezoek.

Zo’n influencer op school, dat is leuk én handig!
Waarom?

  1. Een helpende hand om lekkere drankjes te serveren
  2. Spice up your snacks! Onze influencer zet je snacks naar zijn hand
  3. Babbeltje slaan, TikTokje dansen of selfie nemen? Yes please!
Startpakket

Neem een vliegende start

Snack & Chill op jouw school? Dat gaat in 1, 2, 3! Dankzij ons startpakket kan je meteen aan de slag. Ons stappenplan geeft je concrete tips over hoe je het project vormgeeft, hoe je die gezonde snacks in de smaak laat vallen én hoe je Snack & Chill verwerkt in het gezondheidsbeleid van je school. Ook zitten er handige invuldocumenten, voorbeeldbrieven voor ouders en voorbeeldmailtjes in het pakket. Easy peasy lemon squeezy!

Toolkit Snack Chill

De kers op de taart? Een lekkere korting bij Colruyt!

Tussendoortjes aanbieden op een keigezellige plek op school? Dat kan voor een (jaja...) appel en een ei! Colruyt geeft korting op fruit en groenten, die je in een nabijgelegen Colruyt-winkel mag ophalen! Zo kunnen leerlingen hun appelen & co voor een héél aantrekkelijke prijs kopen in de schoolbar. Werk je liever samen met een andere leverancier? Dat kan zeker! En misschien is deze ook wel bereid om een (gelijkaardige) korting te geven? Ook ontvangen 75 deelnemende scholen een toolkit met o.a. een appelsnijder, schilmesjes, snijplanken, drankdispenser ... Die materialen komen zéker van pas. Wees er op tijd bij!

Zij gingen je al voor

Deze scholen deden vorig jaar al mee aan Snack & Chill en zijn echte trendsetters geworden.

Snack Chill Oogst Succes 300Ppi 004 Lc

Snack & chill in Sint-Andries: een fruity snackbar waar iedereen mag blijven plakken!

Snack Chill Essen

In Essen verandert vrijdag in ‘fruit-en-ander-gezond-lekkers-dag’

Snack Chill Essen 300Ppi 021 Lc

Vooruit met die Fruitruit in het GO! Lyceum Aalst.

Nog vragen? Contacteer ons!

Je kan ons altijd contacteren als je nog een vraag hebt! Mail naar laura.vandeweghe@gezondleven.be

Of gebruik het contactformulier.

Zo maak je Snack & Chill coronaproof