Woogie Boogie

Het Vlaams Instituut Gezond Leven ontwikkelde samen met Disney Benelux Woogie Boogie. Met Woogie boogie willen het Vlaams Instituut Gezond Leven en Disney Benelux het lang stilzitten bij kleuters (3-6 jaar) aanpakken.

Woogie Boogie bewegingstussendoortjes

De Woogie Boogie bewegingstussendoortjes bestaan uit een reeks van leuke filmpjes, waarin Mickey Mouse, Donald Duck en Sofia kleuters aansporen om recht te staan en te bewegen. Van alle leuke moves in de filmpjes is er een eenvoudig stappenplan beschikbaar. In het stappenplan worden de moves stap per stap beschreven. Wil jij het zitten in de klas onderbreken en de kleuters even laten bewegen? Ontdek dan alle filmpjes en de stappenplannen via de Woogie Boogie website!

Vraag ook de gratis Woogie Boogie stickerposter aan en ontvang de poster samen met de stickers via de post. Hang de poster op in de klas en kleur na het Woogie Boogie bewegingsmoment het bolletje van de juiste dag in. Wanneer alle bolletjes van maandag tot vrijdag zijn ingekleurd verdient de hele klas een nieuwe sticker. Download je de poster liever zelf? Registreer je klas dan online en print de poster en stickers af.

Woogie Boogie educatief pakket

Met het Woogie Boogie educatief pakket willen we kleuterleid(st)ers aansporen de klas zo in te richten dat kleuters vanzelf meer rechtstaan en bewegen, het lang stilzitten (ook voor de computer en tv) te onderbreken met bewegingstussendoortjes, leerinhouden op een actieve, niet-zittende manier aan te brengen en het zitten op de speelplaats aan te pakken.

Vijf actiefiches en een stappenplan begeleiden de kleuterleerkrachten stap voor stap om die doelen te bereiken. De vertelplaten en tal van andere ondersteunende materialen zorgen voor de inkleding van de acties. De acties kunnen het begin of het vervolg zijn van een kwaliteitsvol en duurzaam beleid rond gezondheid op school.

Wil jij de strijd tegen het lang stilzitten in jouw klas aangaan, registreer je klas via de Woogie Boogie-website en vraag het educatief pakket aan!

Woogie Boogie beweegdag

Doe je met je klas mee met Woogie Boogie? Hou de website dan zeker in het oog en mis de nieuwste filmpjes of de aankondiging voor onze knotsgekke Woogie Boogie Beweegdag niet! De Woogie Boogie Beweegdag vindt plaats op de laatste woensdag voor de paasvakantie.

Ter info: ook op het TV-kanaal ‘Disney Junior’ worden de kinderen aangespoord door hun favoriete Disney-personages om mee te doen met Woogie Boogie. De Woogie Boogie-filmpjes worden sinds september 2016 geprogrammeerd tussen de bestaande programma’s.