Het is de logica zelve: gezondheid beïnvloedt de werkprestatie. Als je wat minder geslapen hebt, voel je dat meteen tijdens de werkuren. Maar het omgekeerde klopt ook: wie zich fit voelt, verzet vaak bergen werk. 

Gezonde medewerkers brengen op

Je onderneming heeft op verschillende manieren baat bij gezonde werknemers, ook op financieel vlak. Gezonde medewerkers zijn bijvoorbeeld minder (langdurig) afwezig door ziekte en nemen minder verlofdagen. Absenteïsme kost een organisatie met vijftig werknemers jaarlijks gemiddeld 75.252 euro.

Het merendeel van onze werknemers werkt in een volcontinu systeem, wat voor hen extra belastend is. We vinden het als werkgever belangrijk dat we onze werknemers stimuleren in een gezonde levensstijl. Als onderneming plukken we daar uiteindelijk ook de vruchten van.

Ellen Rau, Biostoom Oostende

Maar er wordt ook gewoon harder gewerkt, want fitte werknemers zijn creatiever en productiever en leveren werk van hogere kwaliteit. Gezonde en energieke medewerkers helpen je onderneming dus om de hedendaagse uitdagingen op de arbeidsmarkt te overwinnen. Dus waarom maak je geen werk van een gezondere werkomgeving binnen jóúw bedrijf? Je plukt er ongetwijfeld de vruchten van!