Een gezond aanbod installeren op de hogeschool of universiteit? Ga aan de slag met onze richtlijnen en geef studenten een duwtje in de gezonde richting door gebruik te maken van onze nudging- en communicatiematerialen.

Voedingsaanbod op school

Nudging- en communicatiematerialen

Hoe geef je studenten een duwtje in de rug om voor de gezonde keuze te gaan? Je kan daarvoor verschillende technieken toepassen. Zo kan je in de eerste plaats zorgen dat er een (uitgebreid) assortiment van gezonde voeding aanwezig is. Daarnaast kan je een menukaart met oog voor gezond opstellen (bv. gezonde keuzes eerst op de menukaart), rekening houden met de inrichting van de kantine (gezonde producten op een prominente plaats) en overtuigende boodschappen gebruiken.

Om dit vorm te geven bij jou in de hogeschool of universiteit ontwikkelde Gezond Leven enkele materialen om mensen, o.a. studenten, een subtiel duwtje in de rug te geven om te kiezen voor de gezonde opties, via kleine aanpassingen in de omgeving of in communicatie (= nudgingmaterialen).

Ontdek hier meer info over nudging, tips over nudging in de eetruimte of restaurants en bestel nudging- en communicatiematerialen.