Je wilt een opleiding volgen rond gezond eten, bewegen, tabak, mentaal welbevinden? Of liever intern een inspirerend moment organiseren? Dan zit je hier goed!

Ons aanbod

Neem zeker een kijkje op onze opleidingspagina. Daar vind je alle geplande opleidingen. We organiseren meerdere vormingen in Brussel en komen met plezier lokaal voor een vorming/workshop met jullie medewerkers. Op basis van jullie vragen, stellen we een offerte en gedetailleerd verloop voor.

Jeugdhulp in beweging:

We dagen alle modules van jeugdhulp uit om breed te denken over actief leven. De totale e-learning duurt 1u30, verdeeld over 7 korte onderdelen, die je niet allemaal achter elkaar volgt. Elk onderdeel eindigt met een opdracht die je met een gezin of kind dat je zelf kiest, uitvoert. Daarvoor neem je zoveel tijd als nodig. Elke ingevulde opdracht dien je in. Nadien ga je op je eigen tempo verder met het volgende onderdeel. We sluiten het programma af met een online uitwisseling met alle deelnemers, begeleid door Tine Vangroenweghe (stafmedewerker jeugdhulp) en Annelies Vandenberghe (stafmedewerker beweging).

Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in en maak van een actieve levensstijl een naadloos onderdeel van jullie werking.

Jeugdhulp in beweging

Gezonde Kost:

In de eendaagse praktijkgerichte en interactieve vorming Gezonde Kost geven we je concrete handvaten om aan de slag te gaan rond gezond en milieuvriendelijk eten met je jeugdhulporganisatie. Deze vorming bieden we jaarlijks aan via Totara én geven we op vraag in jullie organisatie.

Interessant om andere instanties te horen , om een beeld te krijgen hoe het ook anders/beter kan . Gezond en lekker eten is onze verantwoordelijkheid naar bewoners toe !”

Gezinsvervangend tehuis

“Het enthousiasme van de lesgevers straalde af op ons als deelnemer. Het was leuk dat ze ons verhaal integreerden in de vorming.”

OOOC

“Als je denkt dat je al goed bezig bent met gezonde voeding dan kan je door deze vorming te volgen nog bijleren!”

MFC

Vorming De wiekslag

Vorming op vraag

We kunnen in jouw organisatie/regio een vorming op maat organiseren! Neem vrijblijvend contact op. Via Teams bespreken we inhouden en werkvormen. Medewerkers uit meer dan 50 jeugdhulporganisaties volgden één of meerdere van onze vormingen.

Een greep uit ons aanbod:

 • Gezond opvoeden: uitwisseling en suggesties over stimuleren en motiveren
 • Een rookvrije omgeving worden: informatie en praktijkgerichte oefeningen om roken te ontmoedigen
 • Actieve levensstijl ondersteunen: uitwisseling en praktijkoefeningen om beweging (helpen in huishouden tot en met sporten) en minder lang stilzitten te stimuleren.
 • Maaltijden volgens de voedingsdriehoek: informatie en praktijkoefening met eigen weekmenu
 • Kookworkshop (indien keuken aanwezig): koken met Zeker Gezond recepten
 • Budgetvriendelijk koken: uitwisseling en adviezen om betaalbaar gezond te eten
 • Gezond voedingsaanbod: tips en uitwisseling rond gezond ontbijten, lunchen, snacken en avondeten.
 • Portionering en bereiding: tips om gezonder te koken en hoeveelheden in te schatten

Meer beleidsmatig ondersteunen we met:

 • Visie bepaling: brainstorm over wat jullie visie mbt gezond leven is, voorafgegaan door online vragenlijst
 • Doelstellingen vastleggen: werksessie om doelstellingen mbt gezond leven te bepalen, voorafgegaan door online vragenlijst.

  "Ik krijg heel erg veel positieve geluiden over de opleiding van vorige week! Hartelijk dank daarvoor!"

  Directeur hulpverlening en personeel

  "De door jou begeleide dialoogtafel is een aanzet voor het beleidsplan. Dit jaar zetten we met jullie input verder in op ‘meer groenten eten’."

  Preventieadviseur

  "Wij waren zeker tevreden over de vorming. Rond dit thema gaan we nog volop aan de slag gaan in de komende jaren. Het heeft al iets losgemaakt bij ons personeel."

  Orthopedagoog

  Recent werkten we in opdracht van volgende organisaties:

  • Jeugdhulp in Limburg: De Wiekslag, Daidalos, Mariahuis, Jeugdzorgcentrum, Junitas, Vzw Huize Sint-Augustinus
  • OLO vzw Rozenhoeve
  • MFC De Hagewinde
  Extra ondersteuning bij over en ondergewicht