Wil je jezelf of jouw team een duwtje in de rug geven met een vorming? Neem zeker een kijkje op onze opleidingspagina. Elk jaar geven wij de vorming Gezonde Kost, specifiek over jeugdhulp en gezonde voeding. Met Jo-In organiseren we twee keer per jaar de vorming Gezonde Gasten.

Gezonde Gasten:

Ligt de gezondheid van jullie gasten je nauw aan het hart? Wil je binnen je organisatie aan gezonde gewoontes werken? Wil je graag bedenken wat jullie als organisatie voor ouders, gasten, begeleiders en de buurt kunnen betekenen?

In deze tweedaagse vorming loodsen we je door de methodiek 'Gezonde Gasten', die jeugdhulporganisaties ondersteunt bij het opzetten van een gezondheidsbeleid. Leer bij en wissel uit met andere organisaties hoe je structureel en op een leuke manier rond gezonde voeding, tabak, beweging, sedentair gedrag en gezond binnenmilieu aan de slag kan in je organisatie.

“Het is een heel boeiende vorming waar ik enorm veel heb van opgestoken.”

Fedasil NBMV

“Deze vorming is zeker een goede manier om goed voorbereid en onderbouwd te starten met de uitwerking van een gezondheidsbeleid binnen onze organisatie!”

CKG

Gezonde Kost:

Wil je graag gezond en lekker koken met de voedingsdriehoek als uitgangspunt, voor de kinderen en jongeren die in je organisatie verblijven? Wil je inspiratie opdoen over hoe je een evenwichtig en gevarieerd weekmenu kan opstellen, afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen en noden? Wil je hier graag ervaringen over uitwisselen met andere koks in welzijnsorganisaties?

In de eendaagse praktijkgerichte en interactieve vorming Gezonde Kost geven we je concrete handvaten om aan de slag te gaan met gezonde voeding binnen je voorziening.

Interessant om andere instanties te horen , om een beeld te krijgen hoe het ook anders/beter kan . Gezond en lekker eten is onze verantwoordelijkheid naar bewoners toe !”

Gezinsvervangend tehuis

“Het enthousiasme van de lesgevers straalde af op ons als deelnemer. Het was leuk dat ze ons verhaal integreerden in de vorming.”

OOOC

“Als je denkt dat je al goed bezig bent met gezonde voeding dan kan je door deze vorming te volgen nog bijleren!”

MFC

Vorming De wiekslag

Contacteer ons

We kunnen in jouw organisatie/regio een vorming op maat organiseren! Neem vrijblijvend contact op.

Extra ondersteuning bij over en ondergewicht