Laat je inspireren door STOEMP op 24 april!

29.03.2018

Goed eten voor iedereen, dat is wat STOEMP mogelijk wil maken. Want gezond en duurzaam eten is een basisrecht voor iedereen.

Wat is STOEMP?

STOEMP is een netwerk van bestaande initiatieven rond toegankelijke, gezonde voeding. Het is een samenwerking van Gent en Garde (de duurzame voedselstrategie), Gentse wijkgezondheidscentra, Dienst Welzijn en Gelijke Kansen, Dienst Milieu en Klimaat, Onderwijscentrum Gent/Brede School, Logo Gezond+ vzw, Bond Moyson, CM Midden Vlaanderen, OCMW Gent en het Netwerk sociale restaurants Gent.

Gezond Leven doet mee

Als partner voor INHERIT ondersteunt Gezond Leven het project STOEMP, een goede praktijk die rekening houdt met duurzaamheid, gezondheid en gezondheidsgelijkheid. We zullen in kaart brengen wat de problemen en succesfactoren van toegang tot voeding zijn, en hoe verschillende beleidsdomeinen en sectoren zich hiertoe verhouden.

Wat is het doel?

Met de nieuw vergaarde inzichten kunnen we zowel beleidsmakers als actoren op het terrein meer ondersteuning bieden in het vervolledigen van dit verhaal. Zo wordt duurzame en gezonde voeding voor iedereen mogelijk!