Projectoproep: hoe verbeter je de gezondheid van telewerkers?

13.08.2021

Gaan we terug elke dag naar kantoor na de zomervakantie, of blijven we vaker telewerken? De voordelen van die laatste optie leerden we het voorbije anderhalf jaar kennen (Productiviteit en flexibiliteit! Geen woon-werkverkeer!). Maar telewerk gaat ook gepaard met valkuilen voor onze gezondheid. De Vlaamse overheid, i.s.m. het Vlaams Instituut Gezond Leven, zoekt en beloont daarom innovatieve projecten die de fysieke en mentale gezondheid van telewerkers kunnen verbeteren. Schrijf je in voor ons online infomoment op donderdag 26 augustus, en kom alles te weten over deze projectoproep.

De zomervakantie loopt op zijn einde, de schooltassen worden stilaan afgestoft en ook de geur van kantoorkoffie lonkt. Al is de kans reëel dat we ook vanaf september vaker blijven kiezen voor telewerk, om woon-werkverkeer te vermijden en onze tijd flexibeler te kunnen indelen. Naast deze voordelen, brengt telewerk ook valkuilen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan langdurig stilzitten aan dat thuiswerkbureau door de vele virtuele vergaderingen, een moeilijkere scheiding van werk en privé of weinig sociaal contact met collega’s.

Hoe kan een bedrijf of organisatie bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van telewerkers? De Vlaamse overheid, in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven, zoekt en beloont de meest innovatieve projecten. Deze oproep kadert binnen het strategisch plan "de Vlaming leeft gezonder in 2025" en wil de mentale en fysieke gezondheid van telewerkers verbeteren.

Op donderdag 26 augustus a.s. wordt een online infomoment georganiseerd van 11:30 u. tot 12:30 u., waarin de oproep wordt toegelicht en vragen gesteld kunnen worden. De sessie wordt opgenomen en de gestelde vragen zullen ook terug te vinden zijn in een FAQ op onze website. Inschrijven kan tot 25 augustus via deze link.

Alle informatie over de projectoproep kan je nalezen op onze webpagina’s.

Heb je als onderneming nood aan inspiratie over welke acties je zoal kan doen voor de gezondheid van de telewerker? Neem een kijkje in onze gids voor gezonde telewerkers.