projectoproep: Vitaal en gezond telewerken

Telewerk wérkt. Dat leerden we toen we massaal achter het thuiswerkbureau gingen zitten tijdens de coronacrisis. Maar liefst 67% van de telewerkers rapporteert een betere werk-privébalans te vinden sinds maart 2020. Allemaal tevreden telewerkers dus? Dat zou te kort door de bocht zijn. Intensief telewerken legt ook heel wat valkuilen op gezondheidsvlak bloot, zowel fysiek als mentaal. Een keukenstoel blijkt geen bureaustoel, we missen sociaal contact met collega’s en de laptop is altijd binnen handbereik om snel nog even wat mails te lezen. Er is dus nog heel wat ruimte voor verbetering om telewerk voor iedereen gezonder en aangenamer te maken.

Wil je hier als organisatie iets aan doen? Borrelen de innovatieve ideeën en originele oplossingen spontaan op? Pak pen en papier en doe een projectaanvraag! Indienen kan ten laatste 30 september 2021.

Wat houdt de projectoproep in?

In de eerste plaats willen we tegemoet komen aan de groeiende noden van telewerkers – die door de crisis duidelijker werden. Maar we willen ook een antwoord bieden op de veranderende context waarbinnen telewerk zich situeert. Daarom is er nu de projectoproep: Vitaal en gezond telewerken.

Elk project heeft als doel op een innovatieve manier de fysieke en mentale gezondheid van werknemers die telewerken te bevorderen. De projectoproep wordt erg breed opgevat, maar de nadruk ligt in de eerste plaats op implementatie en innovatie.

Infomoment

Op donderdag 26 augustus 2021 werd een online infomoment georganiseerd. De oproep werd toegelicht en er was ruimte om vragen te stellen. Deze vragen werden ook toegevoegd aan de FAQ-pagina’s. Kon je het infomoment niet bijwonen of wens je de opname opnieuw te bekijken? Dat kan!

FAQ

Heb je nog vragen? Kijk dan eens of jouw vraag bij de veelgestelde vragen voorkomt, of contacteer de projectcoördinator.

Contact: Karlien Devloo (projectmanager) via telewerk@gezondleven.be of 02 486 78 06

De projectoproep vitaal en gezond telewerken is een realisatie van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw. In samenwerking met de leden van de stuurgroep en met steun van de Vlaamse Overheid.

Banner Oproep Telewerk2