Wat vinden diëtisten van de nieuwe voedingsdriehoek?

19.01.2018

Hoe gebruik je als diëtist de nieuwe voedingsdriehoek in de praktijk? Wat zijn de meest gestelde vragen over het voorlichtingsmodel? Studenten van de Thomas More Hogeschool Geel onderzoeken het. Ben je diëtist? Laat dan zeker je stem horen

Wat vinden diëtisten van de nieuwe voedingsdriehoek? 

Hoe is het om als diëtist met de nieuwe voedingsdriehoek te werken? Welke vragen krijg je hierover op je bord?

Voedingsdriehoek als basis tijdens consultaties 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde op 19 september 2017 het nieuwe voorlichtingsmodel. Net zoals bij de vorige driehoek is dit model bedoeld voor de promotie van gezonde voeding in het algemeen en niet als dusdanig voor specifieke diëten of allergieën. Diëtisten gebruikten de actieve voedingsdriehoek als basis voor hun consultaties en om advies op maat te geven.

Bevraging over gebruik in de praktijk

Voor hun bachelorproef bij het Vlaams Instituut Gezond Leven doen twee studenten een bevraging bij diëtisten rond dit nieuwe model om een beter beeld te krijgen of, en hoe het wordt gebruikt in de praktijk. Ze vragen zich ook af wat de meest gestelde vragen zijn over het model en welke ondersteuning (in de vorm van materialen, informatie, vorming,...) diëtisten nog missen om het model te gebruiken.

Wie kan deelnemen?

De bevraging richt zich naar diëtisten werkzaam in één of meer van volgende settingen: zelfstandige praktijk of groepspraktijk, ziekenhuis, verzorgingsinstelling, hogeschool (opleiding voedings- en dieetkunde), wijkgezondheidscentrum, mutualiteit, catering of grootkeuken, secundair onderwijs of externe diensten preventie op het werk/in een bedrijf.

Er valt zelfs iets te winnen

Voel je je aangesproken? Ideaal! De bevraging is volledig anoniem en zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Je kan meedoen aan de verloting van een voedingsdriehoek of bewegingsdriehoek op doek (t.w.v. €20) op het einde van de bevraging. 

Start de bevraging!

Nog vragen? Mail gerust naar anne-sophie.smet@hotmail.com