Week van de Diëtist is HAP-klaar

28.02.2018

Van 19 tot en met 25 maart is het Week van de Diëtist. Dankzij het HAP-klaar advies van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten geraak je al een stapje dichter bij een gezonde levensstijl. 

HAP staat voor Huisgemaakt, Aangepast en Persoonlijk. Het gaat vooral om HAP-klaar en duidelijk advies voor al je voedingsvragen. Het advies is onmiddellijk toepasbaar en op maat van de patiënt. 

Wat is de boodschap? 

Iedereen voedingsexpert? Zo lijkt het soms wel. Toch is het moeilijk om de juiste kennis in de praktijk te brengen. Het HAP-advies geeft ons hier een duidelijk beeld over. ‘Huisgemaakt’ benadrukt dat je best vertrekt van ingrediënten die zo weinig mogelijk bewerkt zijn en eenvoudige maaltijden die haalbaar zijn voor iedereen. ‘Aangepast’ advies is toegespitst op de behoefte van elk individu. ‘Persoonlijk’ wil zeggen dat we rekening moeten houden met de situatie en mogelijkheden van het individu. 

De voedingsdriehoek

Het HAP-advies legt de nadruk voornamelijk op vochtinname, groenten en fruit. Die belangrijke voedingsmiddelen vind je ook helemaal bovenaan in de voedingsdriehoek. Het HAP-advies kan je dus makkelijk toepassen aan de hand van de voedingsdriehoek. 

Deelnemen?

Schrijf je nog snel in voor de Week van de Diëtist. Bekijk zeker ook de HAP-klare materialen!

Test jezelf

Ben je geen diëtist, maar wil je wel weten hoe het met je eetpatroon zit? Drink je voldoende water? En hoe zit het met je dagelijkse portie groenten en fruit?