Hoe zet jouw hogeschool of universiteit zich in voor de gezondheid van de studenten? Welke initiatieven neem je bijvoorbeeld om gezonde voeding te promoten op de campus, beweging te stimuleren bij studenten en hun mentaal welbevinden te bevorderen?

De Preventiepeiling in het hoger onderwijs is ondertussen afgelopen. De resultaten worden in de loop van 2023 bekendgemaakt.
Ontvang je graag de resultaten zodra deze beschikbaar zijn? Laat dan hier je gegevens achter.

(Resultaten van de vorige editie kan je hier raadplegen.)

Wat is de Preventiepeiling?

Een gezonde levensstijl is niet louter een individuele keuze. De keuzes van individuen worden minstens even hard beïnvloed door hun fysieke en sociale omgeving. Studenten brengen een groot deel van de dag op de campus door, dus de boodschap die deze instelling uitzendt, valt niet te onderschatten. Door in te zetten op een preventief gezondheidsbeleid kunnen hogeronderwijsinstellingen een gezonde levensstijl bevorderen bij studenten.

In de driejaarlijkse Preventiepeiling bij hogeronderwijsinstellingen onderzoeken we hoe het in de praktijk gesteld is met het preventieve gezondheidsbeleid bij Vlaamse en Nederlandstalige Brusselse hogescholen en universiteiten. We bevragen hoe hun preventieve gezondheidsbeleid eruit ziet, hoe ze inzetten op een aantal gezondheidsthema’s (voeding, beweging, lang stilzitten, roken, alcohol en drugs en mentaal welbevinden) en hoe ze er voor zorgen dat hun beleid ook succesvol is.

Resultaten

Benieuwd naar de resultaten van de voorbije editie (2019-2020)? We maakten een e-brochure met alle resultaten, een beknopte samenvatting en infographics. In het voorjaar van 2023 vind je hier ook de resultaten van de nieuwe editie in terug.

Ontvang je deze resultaten graag in je mailbox? Laat dan via de link hieronder je gegevens achter.

Aan de slag

Wil je meteen aan de slag met het preventief gezondheidsbeleid in je hogeschool of universiteit? Dat horen we graag! Op onze Gezonde School-pagina vind je heel wat materialen en informatie. Of neem deel aan onze bevraging en ontvang een digital gids vol tips en inspiratie.

Nog vragen?