De Preventiepeiling

Indicatorenbevraging wordt Preventiepeiling! Vanaf heden gaat de indicatorenbevraging door het leven als de Preventiepeiling.

De Preventiepeiling (vroeger indicatorenbevraging) is een driejaarlijkse vragenlijststudie die peilt naar het preventieve gezondheidsbeleid in scholen, bij ondernemingen, steden en gemeenten, kinderopvanginitiatieven en zorg- en welzijnsinstellingen in Vlaanderen en Brussel. Met de vragenlijst monitoren we in de verschillende ‘settings’ hoe(veel) de organisaties, instellingen en voorzieningen op verschillende preventieve gezondheidsthema’s (bv. voeding, beweging, mentaal welbevinden …) inzetten en hoe ze ervoor zorgen dat hun beleid succesvol is. Zo brengen we in kaart wat er al goed loopt en waar de overheid en de preventieve gezondheidssector nog sterker op kan focussen. Ook de organisaties zelf krijgen een zicht op de stand van zaken en evoluties.

Je kan nu deelnemen aan deel 1 van de Preventiepeiling bij:

jeugdhulporganisaties
woonzorgcentra
voorzieningen voor personen met een handicap

  Geplande bevragingen

  Eind 2023 lanceren we deel 2 van de Preventiepeiling. Laat hieronder je gegevens achter als je graag op de hoogte gehouden wordt van de lancering en een uitnodiging wil ontvangen in je mailbox.

  De Preventiepeiling bij CAW's (deel 1 en 2) lanceren we begin 2024. Ook hiervoor kan je je gegevens achterlaten.

  Resultaten afgesloten bevragingen

  Deel 1 van De Preventiepeiling in het basis-, secundair en hoger onderwijs, in de kinderopvang van baby's en peuters en van schoolgaande kinderen, bij steden en gemeenten en bij ondernemingen is afgesloten.

  De resultaten worden in de loop van 2023 gepubliceerd. Ontvang je deze graag in je mailbox? Laat dan hier je e-mailadres achter.

  Werk je in één van onderstaande settings?

  Kies hieronder je setting en bekijk een informatief filmpje, een infographic met praktische informatie of lees de FAQ er op na. Je vindt er ook de resultaten van de vorige editie, in de vorm van een e-brochure of infographics.

  Gezond Leven vzw voert de Preventiepeiling uit in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en in samenwerking met verschillende partners: Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD), Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen, Vlaams Instituut Mondgezondheid en de Vlaamse Logo's

  Preventiepeiling Banner logos partners

  Heb je vragen? Op zoek naar specifieke resultaten? Of interesse in een samenwerking? Contacteer ons via preventiepeiling@gezondleven.be.