De Preventiepeiling

Indicatorenbevraging wordt Preventiepeiling! Vanaf heden gaat de indicatorenbevraging door het leven als de Preventiepeiling.

De Preventiepeiling (vroeger indicatorenbevraging) is een driejaarlijkse vragenlijststudie die peilt naar het preventieve gezondheidsbeleid in scholen, ondernemingen, lokale besturen, kinderopvanginitiatieven en zorg- en welzijnsinstellingen in Vlaanderen en Brussel. Met de vragenlijst monitoren we in de verschillende ‘settings’ hoe(veel) de organisaties, instellingen en voorzieningen op verschillende preventieve gezondheidsthema’s (bv. voeding, beweging, mentaal welbevinden …) inzetten en hoe ze ervoor zorgen dat hun beleid succesvol is. Zo brengen we in kaart wat er al goed loopt en waar de overheid en de preventieve gezondheidssector nog sterker op kan focussen. Ook de organisaties zelf krijgen een zicht op de stand van zaken en evoluties.

Je kan nu deelnemen aan de Preventiepeiling in het basisonderwijs, secundair onderwijs en hoger onderwijs en in de kinderopvang van baby's en peuters en de kinderopvang van schoolgaande kinderen!


Wil je de bevraging bij ondernemingen, lokale besturen of zorg- en welzijnsinstellingen invullen? Deze lanceren we de komende maanden.
We kunnen je wel op de hoogte houden van de lancering!

Werk je in één van onderstaande settings?

Kies hieronder je setting en bekijk een informatief filmpje, een infographic met praktische informatie of lees de FAQ's er op na. Je vindt er ook de resultaten van de vorige editie, in de vorm van een e-brochure of infographics.

Gezond Leven vzw voert de Preventiepeiling uit in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en in samenwerking met verschillende partners: Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD), Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen, Vlaams Instituut Mondgezondheid en de Vlaamse Logo's

Preventiepeiling Banner logos partners