De Preventiepeiling bij lokale dienstencentra is ondertussen afgesloten. De resultaten worden in de 2de helft van 2023 bekendgemaakt.
Ontvang je graag de resultaten in je mailbox? Laat dan hier je e-mailadres achter.

Wat is de Preventiepeiling?

Gezonde, gelukkige buurtbewoners: als lokaal dienstencentrum kan je daartoe bijdragen door een preventief gezondheidsbeleid uit te rollen. Verschillende Vlaamse en Brusselse lokale dienstencentra doen dat ook. Hoe doen ze dat precies, wat loopt er al goed en wat zijn de werkpunten? Dat onderzoeken we in de driejaarlijkse Preventiepeiling bij lokale dienstencentra. Met deze vragenlijststudie monitoren we hoe het in de praktijk gesteld is met het preventieve gezondheidsbeleid van Vlaamse en Brusselse lokale dienstencentra. We bevragen hoe hun preventieve gezondheidsbeleid eruit ziet, hoe ze inzetten op de verschillende gezondheidsthema’s (gezonde voeding, beweging, lang stilzitten, alcohol, valpreventie, mondgezondheid of mentaal welbevinden) en hoe ze ervoor zorgen dat hun beleid ook in de praktijk succesvol is.

Resultaten

Benieuwd naar de resultaten van de voorbije editie (2019-2020)? We maakten een e-brochure met alle resultaten, een beknopte samenvatting en infographics.

In het voorjaar van 2023 vind je hier ook de resultaten van de nieuwe editie in terug.

Ontvang je deze resultaten graag in je mailbox? Laat dan via de link hieronder je gegevens achter.

Aan de slag

Wil je meteen aan de slag met het preventief gezondheidsbeleid in je lokaal dienstencentra? Dat horen we graag! Op onze website vind je heel wat materialen en informatie afgestemd op lokale dienstencentra. Of neem deel aan onze bevraging en ontvang een digitale gids vol tips en inspiratie.

Nog vragen?