Hoe zet jouw lokaal dienstencentrum zich preventief in voor de gezondheid van de bezoekers? Welke initiatieven neem je bijvoorbeeld om gezonde voeding te promoten , beweging te stimuleren bij leerlingen en het mentaal welbevinden te bevorderen?

De tweede editie van de Preventiepeiling bij lokale dienstencentra wordt in november gelanceerd.
Word je graag op de hoogte gehouden? Laat dan hier je gegevens achter.

Wat is de Preventiepeiling?

Gezonde, gelukkige buurtbewoners: als lokaal dienstencentrum kan je daartoe bijdragen door een preventief gezondheidsbeleid uit te rollen. Verschillende Vlaamse en Brusselse lokale dienstencentra doen dat ook. Hoe doen ze dat precies, wat loopt er al goed en wat zijn de werkpunten? Dat onderzoeken we in de driejaarlijkse Preventiepeiling bij lokale dienstencentra. Met deze vragenlijststudie monitoren we hoe het in de praktijk gesteld is met het preventief gezondheidsbeleid van Vlaamse en Brusselse lokale dienstencentra. We bevragen hoe hun gezondheidsbeleid eruit ziet, hoe ze preventief inzetten op de verschillende gezondheidsthema’s (gezonde voeding, beweging, lang stilzitten, alcohol, valpreventie, mondgezondheid of mentaal welbevinden) en hoe ze er voor zorgen dat hun beleid ook in de praktijk succesvol is.

Resultaten

Benieuwd naar de resultaten van de voorbije editie (2019-2020)? We maakten een e-brochure met alle resultaten, een beknopte samenvatting en infographics.

In het voorjaar van 2023 vind je hier ook de resultaten van de nieuwe editie in terug.

Ontvang je deze resultaten graag in je mailbox? Laat dan via de link hieronder je gegevens achter.

Aan de slag

Wil je meteen aan de slag met het preventief gezondheidsbeleid in je lokaal dienstencentra? Dat horen we graag! Op onze website vind je heel wat materialen en informatie afgestemd op lokale dienstencentra. Of neem deel aan onze bevraging en ontvang een digitale gids vol tips en inspiratie.

Nog vragen?