Warme dagen, zorg dragen

Tijdens de zomer kan het heel warm zijn. Dat is leuk voor velen, maar wist je dat warme dagen voor kwetsbare personen, zoals ouderen, kinderen, sociaal geïsoleerden of mensen met een slechte gezondheid vaak hinderlijk en zelfs gevaarlijk zijn? Zeker in een stedelijke omgeving waar het op warme dagen nóg wat warmer is.

Of je nu een evenement organiseert, een woonzorgcentrum uitbaat of voor een kwetsbare doelgroep zorgt, jij kan de gevolgen van warme dagen mee beperken. Hoe? De campagne ‘Warme dagen, zorg dragen’ helpt je op weg met kant-en-klare materialen en flink wat tips.

Informatie, advies én gratis materialen

We kunnen er niet omheen: er komen nog meer warme zomers in de toekomst. Op warmedagen.be staat daarom info en advies over hoe je voor jezelf en anderen kan zorgen op erg warme dagen. In de webshop vind je gratis affiches, flyers, socialmediabanners… om deze boodschappen mee te verspreiden.

Leidraden per sector

Voor heel wat sectoren is er een aparte leidraad uitgewerkt. Daarin lees je hoe je een gezondheidsbeleid maakt dat gericht is op het voorkomen van de gezondheidseffecten van erg warme dagen.

Meer weten?

Voor ondersteuning bij het gebruik van en vragen over de modal shift tool kan je terecht bij gezondheid.milieu@gezondleven.be