Maak en hanteer duidelijke afspraken en regels in de onderneming die drempels wegnemen en medewerkers het nodige duwtje in de rug geven om voldoende te bewegen. Voorzie waar nodig voldoende mankracht en financiƫle middelen.

Duidelijke afspraken en regels

Geef je bewegingsbeleid vorm met duidelijke afspraken en regels.

De afspraken en regels kunnen gaan over:

  • de middagpauze: de mogelijkheid om een langere middagpauze te nemen op bepaalde dagen in de maand
  • de rustpauzes: de mogelijkheid om beweegpauzes in te lassen en eventueel de mogelijkheid om de onderneming te verlaten tijdens de pauzes
  • de verplaatsingen: de bereikbaarheid van de onderneming bevorderen en actieve verplaatsingen  toelaten en faciliteren
  • de vergaderingen: de mogelijkheid om korte vergaderingen of vergaderingen met weinig deelnemers (deels) wandelend te laten doorgaan, de integratie van actieve pauzes  tijdens langere overlegmomenten, het gebruik van vergaderzalen waarin je bewegingstussendoortjes kan doen, of de mogelijkheid om staand te vergaderen

Fiets- en wandelvergoeding

Je kan je medewerkers een fietsvergoeding geven om actief transport te stimuleren. Dat is fiscaal interessant voor je onderneming en je medewerkers. 

Om je medewerkers extra aan te moedigen, kan je er als onderneming ook voor kiezen om een fietsvergoeding te geven die hoger is dan de wettelijke vergoeding.

De Fietsersbond, BikeForm en de FOD Financiƫn geven je meer informatie.

Mobiliteitsbudget

Ook het mobiliteitsbudget kan medewerkers aanmoedigen om te voet, met de fiets en/of met het openbaar vervoer naar het werk te gaan. Het is een gezonder alternatief voor de bedrijfswagens. Medewerkers krijgen een budget dat ze naar eigen keuze kunnen besteden aan hun mobiliteit. Kiezen ze bijvoorbeeld voor een kleinere bedrijfswagen? Dan hebben ze misschien nog budget over om te besteden aan duurzame alternatieven zoals een fiets. Een mobiliteitsbudget pakt dus ook de files aan.

Gedeeltelijke terugbetaling van abonnementen, lidgeld of activiteiten

Een (gedeeltelijke) terugbetaling van sportinitiaties of sportabonnementen kunnen fysiek inactieve twijfelaars overhalen om die belangrijke eerste stap te zetten, of medewerkers aanmoedigen om te blijven bewegen. Wens je een overzicht van sportclubs in de buurt van je onderneming of van de woonplaats van medewerkers? Neem dan een kijkje in de sportdatabank

Een tip? Overweeg ook de terugbetaling (abonnement) van fietsdeelsystemen zoals Blue-bike, Villo!, Velo … Bekijk ook of er maandelijks terugkerende activiteiten zijn die samengaan met bewegen zoals wandelingen van verenigingen of workshops, en neem contact op met de organisatoren.  

Elke onderneming is anders

Er bestaan geen standaardafspraken die in elke onderneming toepasbaar zijn. Elke onderneming heeft zijn eigenheid en specifieke context die mee de afspraken zullen bepalen. Is er dynamisch kantoormeubilair of zijn er fitnesstoestellen aanwezig? Kan het werk regelmatig onderbroken worden om even te bewegen? Kunnen sommige taken bewegend uitgevoerd worden? Het zijn allemaal zaken die te maken hebben met de werking en cultuur van een onderneming en invloed zullen hebben op de regels en afspraken.

Sport op het werk

Wens je meer inspiratie en informatie over sporten op het werk? Neem dan een kijkje op de website van Sport Vlaanderen. 

Als je naast educatie ook omgevingsinterventies, afspraken en regels, en zorg en begeleiding integreert, kom je gegarandeerd tot een evenwichtige mix van acties en een fantastisch bewegingsbeleid.