Waarom een bewegingsbeleid op het werk? Bewegen is gezond. Bewegen maakt je hoofd leeg en geeft je meer energie. Als je regelmatig beweegt, ben je alerter, productiever en stressbestendiger, en neemt je jobtevredenheid toe. Bewegen is dubbel zo leuk als je het samen met je collega’s doet. Plezier gegarandeerd! En je bouwt ook aan de werksfeer, de teamspirit en het imago van je onderneming. Meer bewegen op het werk kan ook het absenteïsme verminderen.

Meer bewegen op het werk is haalbaar

Er zijn dus veel redenen om werk te maken van bewegen in jouw onderneming. Meer dan de helft van de Vlaamse werknemers beweegt momenteel niet voldoende (fysiek inactief) om echt de voordelen te ervaren. Een gebrek aan beweging tijdens de werkuren draagt daartoe bij. Bewegen betekent niet alleen intensief sporten. Het gaat vooral over laagdrempelige activiteiten. Bewegen kan altijd en overal, dus ook op het werk.

Duurzaam bewegingsbeleid

Veel Vlaamse ondernemingen stimuleren hun medewerkers om meer te bewegen. Met de juiste aanpak en wat moeite kan elke onderneming mooie resultaten boeken. De werkomgeving is zeer geschikt om mensen aan te zetten tot een gezondere leefstijl. Onze tools zetten je alvast goed op weg naar een degelijk bewegingsbeleid en duurzaam succes.

Om medewerkers actiever te maken, is het niet alleen belangrijk om ze aan te moedigen om meer te bewegen, maar ook om minder lang stil te zitten.

Wat is een bewegingsbeleid op het werk?

Een workshop over de bewegingsdriehoek? Een lunchwandeling met collega’s bij mooi weer? Een stappenteller voor elke medewerker? Een wekelijks sportmoment? Een fietsclubje met collega’s? Dat zijn allemaal mooie initiatieven! Toch ontbreekt er iets. De sleutel tot succes is een diverse mix van acties die een samenhangend bewegingsbeleid vormen.

Op weg naar een bewegingsbeleid op het werk

Zoals bij elk veranderingsproces is het aan te raden om de implementatie van een bewegingsbeleid in je onderneming gestructureerd aan te pakken. Ons stappenplan helpt je daarmee. 

Succesfactoren voor een bewegingsbeleid op het werk

Er zijn zeven factoren die automatisch leiden tot een succesvol bewegingsbeleid op het werk. Hou dus in elke stap van je stappenplan rekening met deze zeven succesfactoren.