De middagpauze is het ideale moment om even de benen te strekken. Wandelen is eenvoudig, gratis en vrijwel iedereen kan het. Het is gezond, rustgevend en zorgt voor een frisse start van de werknamiddag. Dagelijks tijdens de lunch een halfuurtje stevig doorwandelen, komt overeen met de aanbevolen hoeveelheid bewegen voor een goede gezondheid.

Enkele tips:

  • Breng mogelijke aangename routes in de omgeving van je onderneming in kaart en deel die met collega’s (geef de duur, de afstand en het aantal stappen van elke route aan; wandelactiviteiten zijn vaak effectiever als deelnemers hun stappen kunnen registreren en hun progressie kunnen monitoren).
  • Nodig collega’s uit voor een lunchwandeling of andere activiteit via de agendasoftware (bv. Outlook).
  • Ga voor een uitdaging in groep, stap naar een bepaalde plaats op de wereldkaart of ga een stappenuitdaging aan tegen een andere groep en maak zo de activiteit nog aantrekkelijker. Check 10000stappen.be voor meer informatie, inspiratie en materialen die je kan gebruiken in je onderneming.

Ook andere beweegactiviteiten zoals een halfuurtje zwemmen in het nabijgelegen zwembad, 20 minuten dansen met collega’s, een halfuurtje joggen in het nabijgelegen park of een halfuurtje beweegoefeningen doen, zijn ideaal voor de middagpauze. Zo komen collega’s sneller tot 10.000 stappen per dag.
Heb je een korte middagpauze? Een frisse neus halen en enkele beweegoefeningen hoeven maar 5 à 10 minuten te duren. Dat lukt waarschijnlijk nog net binnen een middagpauze van 30 minuten.