Samen bewegen op en naast de werkvloer bevordert vaak de samenhang binnen de onderneming. Het kan ook twijfelaars over de gezonde streep trekken.

Uitdaging

Challenges of uitdagingen kunnen medewerkers en collega’s prikkelen om meer te bewegen. Een uitdaging en een spelelement maakt de actie laagdrempeliger en creëert enthousiasme om samen het gemeenschappelijk doel te bereiken.

10.000 stappen is een ideale actie om werknemers te motiveren om meer te bewegen. Twee keer per jaar wordt er in het kader van 10.000 stappen een spannende stappenuitdaging -‘No steps, no glory’- georganiseerd tussen verschillende bedrijven. Wil je wat meer weten over ‘No steps, no glory’ of deelnemen? Ga dan naar www.nostepsnoglory.be

Maar je kan ook op elk ander moment een uitdaging aangaan binnen je onderneming! En altijd met mooie projectmaterialen.

Met Bike to Work kan je dan weer rekenen op een leuke wedstrijd om het gebruik van de fiets voor woon-werkverplaatsingen aan te moedigen.

Externe activiteiten

Ook samen met collega’s deelnemen aan externe evenementen of wedstrijden werkt prikkelend. Het is ook vaak een mooie boost voor het imago van je onderneming. Je samen voorbereiden op hetzelfde doel verhoogt ook de teamgeest. Je kan als onderneming medewerkers aanmoedigen om deel te nemen door bijvoorbeeld het inschrijvingsgeld terug te betalen. Ondersteun ook evenementen die de minder fitte werknemers aanspreken.

Een beweegdag

Een beweegdag of sportdag met je onderneming is ideaal om bewegen en plezier te combineren met teambuilding. Zorg ervoor dat de activiteiten een zo breed mogelijke groep aantrekken.

Eventueel kan je ook de familie van je medewerkers uitnodigen. Je kan zelf een sportdag organiseren of samenwerken met een externe aanbieder.

Een beweegclubje van collega’s

Het is natuurlijk ook geweldig om een beweegclubje op te richten met collega’s. Typische voorbeelden zijn fietsclubjes, wandelclubjes, loopclubjes en voetbalclubjes. Ontdek waarvoor er in jouw onderneming interesse is. Vormen enkele medewerkers een beweegclubje? Dan kun je misschien outfits voorzien met het logo van je onderneming om je visibiliteit te verhogen!