Kinderdagverblijven en onthaalouders

Voeding, beweging en minder lang stilzitten

Test je opvang

Ben je begeleider in een kinderdagverblijf of onthaalouder? Dan kan je hieronder per thema een vragenlijst vinden om de situatie in jouw opvang te screenen. Zo ontdek je de groeikansen binnen jouw kinderopvang en krijg je advies.

Materialen

Rond thema voeding, beweging en lang stilzitten hebben we enkele leuke materialen ontwikkeld die je kan gebruiken in de kinderopvang om te communiceren naar ouders:

Deze materialen kan je aankopen in onze webshop.

Vormingen

Wil je meer ondersteuning? Dan kan je inschrijven voor de vorming ‘Gezonde voeding in de kinderopvang’ of de vorming 'Meer bewegen en minder stilzitten in de kinderopvang'.

Tijdens deze vormingen leer je aan de slag gaan met de digitale vragenlijsten en actieplannen van deze website om een werking rond gezonde voeding of beweging op te starten of verder uit te bouwen in jouw kinderopvang. Je wordt geïnformeerd en gesensibiliseerd over de bestaande aanbevelingen rond gezonde voeding of rond beweging en lang stilzitten, en je krijgt een hoop tips en tools mee om je eigen kinderopvang gezonder en energieker te maken.

Praktische info: De vormingen:

  • zijn geschikt voor onthaalouders of kinderdagverblijven
  • kosten 255€ + verplaatsingskosten per vorming
  • gaan door op een datum en locatie naar keuze (in samenspraak met lesgever)

Voor deze vormingen werken we samen met de Vlaamse Logo’s en specifiek opgeleide lesgevers.
Contacteer het Logo uit uw regio om in te schrijven en geef voorkeur voor datum en locatie door.