Voeding

Bereiden en productie van voeding

Lager onderwijs

Derde graad

Eindtermen

OD WT 2.13      Leerlingen kunnen een eenvoudige werktekening of handleiding stap voor stap uitvoeren
OD WT 2.16      Leerlingen kunnen hygiĆ«nisch, veilig en zorgzaam werken

Leerdoelen

Kennis

  • Kinderen formuleren dat sommige producten bereid zijn uit verschillende voedingsmiddelen en in verschillende fases (vb. brood uit bloem en bloem uit tarwe)
  • Kinderen ordenen de fases die sommige (rauwe) producten moeten ondergaan om tot het uiteindelijke eindproduct te komen

Vaardigheden & attitudes

  • Kinderen kunnen een recept lezen en uitvoeren
  • Kinderen kunnen een eenvoudig gerecht klaar maken
  • Kinderen kunnen een paar simpele kooktechnieken toepassen zoals snijden, smeren, bakken en koken
  • Kinderen respecteren veiligheidsvoorschriften bij het bereiden van voeding (vb. messen, verwarming, schoonmaakmiddelen)