3 tips om minder te snoepen tijdens het thuiswerken

15.12.2020

“Een gezonde omgeving doet gezond eten” luidt het credo. Nu weer heel wat mensen thuiswerken, moeten we zélf voor zo’n gezonde omgeving zorgen. Want nu neem je je pauzes niet meer bij de koffiemachine op het werk, maar in je eigen keuken. Verandering van space doet eten? We mogen hopen van niet. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens het thuiswerken gezond eet? Of hoe kan je dat gezond eten aanmoedigen? Wij geven 3 tips en schotelen je ook leuke testjes voor.

1. Zorg voor een gezond bureau

  • Hou geen pak koeken of andere ongezonde tussendoortjes binnen handbereik. Want zo wordt het een kat-bij-de-melk-verhaal. Een stuk fruit leg je beter wél in het zicht: zo vergeet je het niet op te eten! En leg er meteen een schilmesje bij. Zo kan je tijdens je online vergadering genieten van een gezond tussendoortje.
  • Ook andere gezonde tussendoortjes passen in je buurt op thuiswerkdagen. Zoals yoghurt, een handje noten …
  • Snoep in het zicht? Die verstop je best. Zo is de verleiding heel wat kleiner.
  • Vind je het moeilijk om regelmatig en voldoende water te drinken overdag? Zet dan een fles op je bureau, knal in je gezichtsveld. Want water zien doet water drinken.

2. Bewaar ongezonde voeding uit het zicht

Icoon bureauwerk

Infographic Voeding Werk 2Heel wat thuiswerkers installeren zich aan de keukentafel of in de woonkamer. Bewaar hier ook je ongezonde voeding uit en je gezonde lekkernijen ín het zicht. Zet bijvoorbeeld een schaal met vers fruit en een kan water op tafel of het aanrecht. Zijn de kasten in je keuken open of doorzichtig? Gebruik die dan voor je servies en bewaar voedingsmiddelen in afgesloten kasten.

3. Ken je valkuilen en werk stap per stap

Elk huis heeft zijn eigen valkuilen: zaken die ongezond eten aanmoedigen. Er is dus geen standaardwondermiddel om gezond te eten. Maar weten welke valkuilen dat zijn, is een schitterend begin. Kies voor veranderingen die jou haalbaar lijken. Elke kleine stap is waardevol. Betekent dit dat je nooit meer iets ongezonds in huis mag halen? Natuurlijk niet. Af en toe zondigen kan geen kwaad.

Twijfel je of je goed bezig bent? Vul volgende tests in en ontdek hoe ‘gezond’ jouw huis is: