Aan zij die het verschil maken: bedankt!

17.03.2020

Naast alle zorgverleners willen we vandaag, World Social Work Day, ook alle sociaal werkers bedanken die zich elke dag inzetten voor wie het niet makkelijk heeft. Of je nu cliënten helpt om gezonder te eten, meer te bewegen of minder te roken … Dankzij jou voelen ze zich beter in hun vel én in hun hoofd. Sociaal werkers verdienen eigenlijk elke dag een bloemetje. Maar op deze World Social Work Day verdienen ze dat nog ietsje meer.

Sociaal werkers zoals begeleiders in de jeugdhulp en de zorg voor mensen met een beperking hebben heel wat katjes te geselen. De werkdruk is hoog en de problematische gezinssituaties vaak zeer complex. Respect! Ondanks dat zijn er velen die zich daarnaast ook al een aantal jaar inzetten voor de gezondheid van hun doelgroep:

  • 83 sociaal werkers uit 51 verschillende organisaties kwamen op de studiedag Gezonde Goesting luisteren hoe je een preventief gezondheidsbeleid uitwerkt binnen een welzijnsorganisatie en hoe je aan de slag kan met cliënten rond gezonde voeding, beweging, roken, seksualiteit en relaties, alcohol en drugs. 
  • 58 koks uit de welzijnssector kwamen al luisteren in de vorming Gezonde Kost hoe ze hun maaltijden gezond, gevarieerd kunnen maken, én met applaus van de kinderen en jongeren.
  • 67 begeleiders uit 26 verschillende jeugdhulporganisaties kwamen in de vorming Gezonde Gasten inspiratie opdoen over hoe ze een preventief gezondheidsbeleid rond verschillende thema’s kunnen uitbouwen op maat van hun eigen organisatie. Met als doel: een gezonde omgeving worden voor de kinderen, jongeren en gezinnen die ze begeleiden. 

BEDANKT!

Ben jij ook in je organisatie bezig rond gezonde voeding, roken of beweging? Hebben jullie acties lopen die jongeren afraden om te roken of stimuleren om gezond te eten? Laat het ons weten! Wij zijn nog op zoek naar praktijkvoorbeelden uit de welzijnssector om anderen ermee te inspireren! Stuur een mailtje naar lien.vanoyen@gezondleven.be en wie weet selecteren we jouw organisatie om in een bekend vaktijdschrift te verschijnen!

Voor al wie de vorming Gezonde Gasten de afgelopen jaren volgde, is er goed nieuws: dit najaar volgt er een terugkomdag! Save the date: 22/9/2020!

Kaartje Social Werkers

Gerelateerd nieuws