Campagne 'Binnen roken is nooit oké' start opnieuw op

15.11.2018

Kom op tegen Kanker en het Vlaams Instituut Gezond Leven blazen nieuw leven in de campagne ‘Binnen roken is nooit oké’. De campagne vraagt rokers om niet meer binnen te roken. En om niet te roken in het zicht van kinderen, want zien roken doet roken.

Ter gelegenheid van de  lancering  is er onder meer een nieuw filmpje te zien op tv en er is een nieuwe brochure voor rokers met kinderen beschikbaar. De campagne heeft een dubbele boodschap: rook niet binnen maar doe het buiten, én doe het uit het zicht van kinderen. Want zien roken doet roken.

Ondersteuning

Bij de start van de campagne roept het Vlaams Instituut Gezond Leven opnieuw de betrokken intermediairs, zoals huisartsen, apothekers, wijkgezondheidscentra, …  op om met rokers het moeilijke gesprek over niet (meer) roken in huis aan te gaan. Om dat goed te kunnen doen ontwikkelde Gezond Leven de tool Meeroken is geen binnenpretje, praat erover. Hier leer je hoe je als zorgverstrekker constructief in gesprek gaat en aan de slag kan met de beschikbare materialen.

Generatie rookvrij

Zien roken doet roken is het hoofdargument van Generatie Rookvrij. Dat is de brede beweging van organisaties en burgers die ijvert voor rookvrije speel- en leefomgevingen voor kinderen, en voor een samenleving waarin kinderen en jongeren niet meer verleid worden om te starten met roken. Ons doel? Een eerste rookvrije generatie creëren. De campagne ‘Binnen roken is nooit oké’ draagt hieraan bij.

Meer informatie vind je op https://www.nooitbinnenroken.be/

Lees meer over: