De vernieuwde gezondheidsaanbevelingen: 1 jaar uit de startblokken!

16.02.2022

Exact 1 jaar geleden lanceerde Gezond Leven samen met een expertengroep en Agentschap Zorg en Gezondheid de vernieuwde aanbevelingen. Nieuwigheden zijn de expliciete aandacht voor mensen met een ziekte of beperking, slaapadvies voor kinderen, en bewijs dat elke stap of minuut beweging écht telt voor je gezondheid.

Exact 1 jaar geleden lanceerde Gezond Leven samen met een expertengroep en Agentschap Zorg en Gezondheid de vernieuwde aanbevelingen. Vlaanderen speelde toen kort op de bal om als eerste in Europa nieuwe beweegaanbevelingen van de WHO te vertalen naar de Vlaamse context. Enkele van de nieuwigheden zijn de expliciete aandacht voor mensen met een ziekte of beperking, slaapadvies voor kinderen, en bewijs voor dé belangrijkste aanbeveling van de bewegingsdriehoek dat elke stap of minuut beweging écht telt voor je gezondheid.

Resultaten en vervolg

Ruim 50 grote Vlaamse organisaties hebben de aanbevelingen mee verspreid naar honderden professionals, zoals leerkrachten, zorgprofessionals, kinderopvang … De campagne op sociale media heeft in 2021 bijna 1.724.000 mensen bereikt. De webportaal van de aanbevelingen had in ’21 bijna 83.000 paginaweergaves, met het grootste aandeel bezoekers voor de aanbevelingen per leeftijd, gevolgd door aanbevelingen voor personen met een aandoening.

Hiermee is het werk natuurlijk niet voltooid. Om professionals en burgers te blijven informeren en toeleiden naar de aanbevelingen en de bewegingsdriehoek zetten we ook binnen enkele weken in op een socialemediacampagne. Geen geduld? Ga dan meteen naar het webportaal met de aanbevelingen per doelgroep. Daar vind je ook de bewegingsdriehoek als belangrijke bouwsteen van de aanbevelingen, de mooie infografieken, en de handige leidraad voor professionals.