Doe mee met de Vlaamse 10.000-stappenclash

22.02.2018

Ook dit jaar organiseren het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s de 10.000-stappenclash. Van 1 tot en met 31 mei 2018 nemen de inwoners van Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. Wie na één maand met zijn inwoners de meeste stappen heeft gezet, mag zichzelf een jaar lang ‘de actiefste stad of gemeente van Vlaanderen’ noemen. 

Alle deelnemende steden en gemeenten worden naargelang het aantal inwoners ingedeeld in een categorie. Op deze manier maakt iedereen een eerlijke kans, zowel de kleine gemeenten met minder inwoners als de grote steden. Meer dan 150 steden en gemeenten doen mee! Kijk snel op 10000stappen.be of ook jouw gemeente erbij is.

Elke stap telt!

Hoe kan jij je steentje bijdragen? Door zelf mee te stappen! En andere inwoners van jouw gemeente ook te overtuigen om deel te nemen. Elke dag 10.000 stappen zetten (of 8.000 stappen voor 65-plussers)  is een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen. Elke stap telt! Misschien is het wel net die stap die jouw stad of gemeente naar de overwinning leidt!

Volg op de wereldkaart

Doe jij mee? Registreer je dan gratis op 10000stappen.be en sluit aan bij de groep van jouw gemeente of stad. Op deze website of via de app van 10.000 stappen kan je online een stappendagboek bijhouden. Geef dagelijks je aantal stappen in en volg de route en tussenstand op de wereldkaart. Je kan live volgen welke gemeente of stad aan de leiding staat. Bovendien maken alle deelnemers wekelijks kans op leuke prijzen.

Sven Ornelis geeft het goede voorbeeld

Sven Ornelis is het gezicht van deze campagne en zal het goede voorbeeld geven. Hij is de ideale persoon om de Vlaming te tonen hoe ze hun 10.000 stappen kunnen halen zonder veel extra tijd te moeten vrijmaken. “Ik ben helemaal klaar om samen met alle Vlamingen deze uitdaging aan te gaan,” zegt Sven Ornelis.

Stappen tellen is eenvoudig, makkelijk en motiverend! Er zijn verschillende manieren om je stappen te tellen: apps, activity trackers of een klassieke stappenteller. Meer info over stappentellers kan je vinden op 10000stappen.be