Een rookvrij ziekenhuis? Overtuig patiënten en bezoekers met dit filmpje!

06.09.2021

De eerst stap naar het rookvrij maken van een ziekenhuis? Dat is draagvlak creëren bij de patiënten en bezoekers. We helpen graag een handje en ontwikkelden (geluidloze) wachtkamerfilmpjes, waarin wordt uitgelegd wat een rookvrij ziekenhuis precies betekent en waaruit het rookstopaanbod bestaat. Download hier het gratis filmpje of personaliseer het met jullie eigen logo.

Wil je dat je boodschap wijdverspreid raakt, dan is communicatie via social media en op digitale schermen een must. Download hier het gratis socialmedia filmpje. Inspiratie nodig voor een bijbehorend tekstje op social media? Dan kan je beroep doen op voorbeeldteksten die je terugvindt in de contentplanning.

Deel binnen een geheel

Alleen filmpjes tonen is niet genoeg: de wachtkamer- en socialmediafilmpjes kaderen binnen een groter geheel. Het is slechts één actie, als onderdeel van een breder kwalitatief rookbeleid. Hoe je aan de slag kan om jullie rookbeleid verder uit te werken, lees je op www.rookvrijezorg.be .

Delen?

Worden de filmpjes al getoond in jouw ziekenhuis? Stuur ons een fotootje of link door en we delen het met veel plezier! Zo help je mee aan het denormaliseren van roken in de zorg en toon je het goede voorbeeld aan andere ziekenhuizen. Enkel door samen te werken, zetten we stappen in de richting van een rookvrije zorg!

Inzendingen of vragen hierover mogen bezorgd worden aan Katrijn.Vandamme@gezondleven.be.