Gelukkige... internationale dag van het geluk!

20.03.2021

Op 20 maart staan we met de hele wereld even stil bij wat ons gelukkig maakt. Gelukkig maar! Want vaak hebben we het 'te druk voor geluk', en merken we dat pas als we ons minder goed beginnen te voelen. Wist je dat de wetenschap ons steeds meer leert over geluk, en hoe we daar zelf op kunnen inzetten?

Investeren in ons geluk

Wat maakt jou écht gelukkig? En investeer je daar dan ook actief in? De meeste mensen hebben die reflex vaak nog niet. Met onze fysieke gezondheid zijn we meestal veel bewuster bezig: we - proberen 🙂 - gezond te eten, voldoende te bewegen en niet te lang stil te zitten. Aan onze mentale gezondheid beginnen we vaak pas te denken wanneer het niet zo goed gaat. En dat is jammer, want onderzoek toont aan dat er verschillende dingen zijn waarmee we ons geluk zelf meer in handen kunnen nemen.

Geluk zit in een klein driehoekje

Dat heet dan: gelukkig zijn. Maar waarover hebben we het juist als we spreken over geluk? En vooral: hoe kunnen we ook echt aan de slag met ons eigen geluksgevoel? De geluksdriehoek helpt je op weg.

Benieuwd? In deze interessante e-learning leer je de geluksdriehoek van dichtbij kennen! Ontdek de bouwblokken van geluk en kom meer te weten over de oranje bol, die ons soms uit balans kan brengen. Je vindt er ook reflectievragen en korte opdrachtjes om lang (en gelukkig) mee te experimenteren. Zo helpt de geluksdriehoek je op weg om je geluksgevoel vast te houden of te versterken. (Lees verder onder de foto.)

Kleine geluksmomentjes koesteren

Sta jij wel eens stil bij wat jou gelukkig maakt? Denk aan die kleine momenten die een glimlach op je gezicht toveren. De zon voelen op je huid, een spontane babbel in de supermarkt of de geur van verse koffie.

Koester jij die kleine geluksmomentjes? En maak je voldoende tijd voor de dingen die bijdragen aan jouw geluk? Deze internationale dag van het geluk is dé perfecte aanleiding om daarmee te starten, of om er nog meer tijd voor vrij te maken. Helemaal overtuigd? Inspiratie en tips vind je op www.geluksdriehoek.be.