Gezocht: sportclubs voor pilootproject rond gezond eten

16.06.2020

Wil je als sportclub de prestaties van je leden verbeteren? Wil je de uitdaging aangaan om de gezondheid in je ploeg te bevorderen? Kan je inspiratie gebruiken om het aanbod in de kantine uit te breiden met gezonde dranken en snacks? Dan zoeken we jou!

Het project ‘Gezond eten in de sportclub’ ondersteunt sportclubs om een beleid rond gezond eten te ontwikkelen en toe te passen. Of om de bestaande werking rond gezond eten te verbeteren. Het doel? Clubleden en hun omgeving stimuleren om gezonder te eten. Het project is gebaseerd op een draaiboek met een 7-stappenplan om een kwaliteitsvol voedingsbeleid uit te werken. Daarnaast bevat het draaiboek kant-en-klare materialen om mee aan de slag te gaan.

Doe mee met het pilootproject ‘Gezond eten in de sportclub’!

Gezond Leven zoekt sportclubs die het draaiboek graag in de praktijk willen uittesten. Iedere club werkt op maat, rekening houdend met zijn dagelijkse realiteit en eigen visie. De club stelt zelf een persoon aan die feeling heeft met het interne reilen en zeilen en ook kennis heeft van gezond eten. Deze persoon wordt de aanvoerder, de trekker van het project die iedereen motiveert. Hij of zij is dus goed gekend in de club en zal het project begeleiden en ondersteunen aan de hand van het draaiboek.

Het pilootproject is voorzien vanaf september 2020 tot eind november 2020. Interesse of vragen? Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar eline.bollen@gezondleven.be. Stel je sportclub even voor en geef kort aan waarom jullie graag willen deelnemen.

Deelnemen kan tot en met vrijdag 24 juli 2020.