Samen blijven we Bewegen Op Verwijzing

21.10.2020

Waarom zouden lokale netwerken zich engageren om (verder) in te zetten op Bewegen Op Verwijzing? Wij zetten hier de vele voordelen van dit project nog eens op een rij.

Met Bewegen Op Verwijzing maakt de Vlaamse overheid effectieve bewegingspromotie gemakkelijker voor Vlaamse en Brusselse huisartsen. Het is de perfecte, laagdrempelige manier om mensen die er het meeste nood aan hebben en vaak het moeilijkst te bereiken zijn toch actiever te krijgen, zelfs op lange termijn. Door het betrekken van verschillende actoren in een intersectoraal, sterk lokaal netwerk en de toepassing van het principe van proportioneel universalisme, heeft Bewegen Op Verwijzing het potentieel om iederéén te bereiken. Ook diegenen in de meest maatschappelijk kwetsbare situaties.

Sommige lokale partners en huisartsen lijken twijfels te hebben over dit project. Tegelijk zien we een aantal positieve samenwerkingen en resultaten van andere lokale netwerken. In dit stuk illustreren we hoe Bewegen Op Verwijzing lokaal de kansen vergroot om actiever te zijn en motiveren we jullie om verder in te zetten op het project. Want in tijden van corona is beweging belangrijker dan ooit!