Supporters Waasland-Beveren winnen Wase stappenderby

30.11.2017

De stadionactie ‘Trap het af’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s met steun van de Vlaamse overheid. De campagne doet beroep op de competitiegeest en het kameraadschap van de Vlaamse voetbalsupporters om het belang van bewegen op een ludieke manier in de aandacht te brengen.

Waasland-Beveren zet beste beentje voor

Voetbalclubs Waasland-Beveren en Sporting Lokeren motiveerden hun supporters van 22 oktober tot 22 november 2017 om zoveel mogelijk te bewegen. Na één maand kan de eindstand opgemaakt worden. Met meer dan 10 miljoen stappen mag Waasland-Beveren zich de trotse winnaar van de stappenderby noemen.

“Het is fantastisch om te merken dat we als club mensen op de been krijgen. We zijn een voetbalclub, dus iedere overwinning is mooi, zowel naast als op het veld. Dat die overwinning tegen de buren van Lokeren is, smaakt natuurlijk extra zoet, dat zal ik niet ontkennen. De overwinning in de stappenclash mag echter geen eindpunt zijn. We blijven verdergaan op dit elan, we blijven bewegen en werken aan een goede gezondheid,” aldus Valy Van de Merlen, community manager van Waasland-Beveren.

Belang van beweging

Tijdens de thuiswedstrijden stonden de twee voetbalstadions volledig in het teken van de actie. Via foto’s en filmpjes van bekende clubleden maakten de clubs de supporters warm om in actie te schieten en organiseerden ook wandelingen waar supporters en bekende clubleden samen richting overwinning stapten.

Glorieuze dagen van club herbeleven

Deelnemers hielden een online stappendagboek bij op www.10000stappen.be. Via de  stappentool bewandelden ze virtueel een route doorheen de voetbalgeschiedenis van hun club. Zo eindigde Sporting Lokeren in het Estádio da Luz (stadion van het licht) in Portugal, waar Portugese trots Benfica zijn thuiswedstrijden speelt. In 1983 streed Lokeren tegen deze straffe ploeg voor de UEFA-Cup.

Waasland-Beveren trotseerde één mijlpaal meer en eindigde in het Vasil Levski National Stadium. Hier blikten supporters terug op de indrukwekkende wedstrijden die SK Beveren tegen het Bulgaarse Levski Sofia speelde.

Beloning voor actieve supporters

Tijdens een volgende thuiswedstrijd organiseren Waasland-Beveren (25/11/17) en Sporting Lokeren (2/12/17) een prijsuitreiking voor supporters die mee stapten. Deelnemers van de stappenclash maken kans op wedstrijdtickets, gesigneerde voetbalshirts, allerlei fan materiaal en leuke gadgets.