Zo hou je de vakantie boeiend voor je kinderen

29.07.2019

Twee maanden grote vakantie. Dat is fijn! Maar ook écht lang. En soms slaat de verveling toe bij jongeren. Met de nodige ‘zagerijtjes’ tot gevolg. Wat dan? Gezond Leven geeft ouders tips om die vervelende ‘verveleritis’ tegen te gaan. Waar we die tips haalden? Gewoon bij de bron: bij jongeren zelf.

Tips van én voor jongeren

Zegt NokNok je iets? Dit unieke online platform van Gezond Leven richt zich specifiek tot 12- tot 16-jarigen. Jongeren kunnen er altijd terecht. Ze vinden er blijmakende tips en opdrachten waardoor ze weerbaarder worden tegen dipjes én zich beter in hun vel voelen. 

Op datzelfde platform dagen we elke maand álle NokNok-ers uit met een heuse challenge. In juli was dat: samen 100 tips verzamelen om de vakantieverveling tegen te gaan. Mission completed. We kregen bijna dubbel zoveel tips binnen! En die komen nu misschien van pas.  

NokNok zegt NotNot tegen verveling!

Iedereen verveelt zich wel eens in de zomervakantie. Maar er zijn héél wat manieren om dat te omzeilen. Van vrijwilligerswerk over duiven achternazitten tot thuis een feel good-muur optrekken met post-its vol vrolijke boodschappen. Je kan het zo gek niet bedenken of de NokNok-ers dachten eraan.