Waasland-Beveren en Sporting Lokeren dagen supporters uit om te bewegen

25.10.2017

Bewegen heeft heel wat voordelen voor onze fysieke en mentale gezondheid. Nochtans beweegt meer dan de helft van de Vlamingen onvoldoende. Meer dan 8 uur per dag brengt de Vlaming zittend door. Met ’10.000 stappen Vlaanderen’ wil Gezond Leven mensen aanzetten om meer stappen te zetten in het dagelijks leven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 10.000 stappen per dag zetten al een positief effect heeft op onze gezondheid.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “Dagelijks voldoende bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. Met een ludieke en sportieve clash tussen supporters, wordt alvast een stap in de goede richting gezet. Bij deze confrontatie is deelnemen echt belangrijker dan winnen. Samen gaan we voor een betere gezondheid van alle Vlamingen tegen 2025.”

Voetbalclubs brengen mannen in beweging

Traditioneel zijn volwassen mannen voor dergelijke gezondheidsinitiatieven moeilijker te bereiken dan vrouwen. Voetbalclubs kunnen hen over de streep trekken (en evengoed hun vrouwelijke supporters). In de nieuwe campagne ‘Trap het af!’ proberen ze daarom de competitiegeest en het kameraadschap van Vlaamse voetbalsupporters aan te spreken. 

Een gezonde voorzet

“We geven onze supporters een gezonde voorzet, aan hen om hem nu binnen te koppen.”, zegt Tim Vlaeminck, Community Manager van Sporting Lokeren. “Wij zijn een club met gezond en sportief imago. Door samen te bewegen kunnen we grote stappen zetten naar succes.” aldus Valy Van de Merlen, Community Manager van Waasland-Beveren. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters besluit: “Voetbal is passie en beweegt de harten van supporters. Met dit project worden de supporters ook letterlijk in beweging gezet. Mooi dat beide clubs zich daar achter scharen.”

Supporters stappen tegen elkaar

Waasland-Beveren en Sporting Lokeren roepen hun supporters met de stappenclash op om zoveel mogelijk stappen te zetten. Op www.10000stappen.be kunnen de supporters zich registreren en aansluiten bij hun favoriete voetbalclub. Aan de hand van een online stappendagboek houden ze het totaal aantal afgelegde stappen, hun gemiddelde per week en een persoonlijk streefdoel bij.

Tocht langs belangrijke voetbalstadions

De stappentool toont op een wereldkaart hoeveel kilometer elke club al virtueel heeft afgelegd. De deelnemers bewandelen hiermee een route doorheen de geschiedenis van hun club en het Belgisch voetbal. Mijlpalen zijn bijvoorbeeld mooie stadions in Europa waar belangrijke wedstrijden plaatsvonden. Ook via de Facebook-pagina van 10.000 stappen kan iedereen op de voet volgen welke club aan de leiding staat.

Startschot

Op 22 oktober geven de clubs het startschot waarmee ze de supporters gedurende één maand vragen om hun beste beentje voor te zetten. Tijdens de thuiswedstrijd van Lokeren tegen Sporting Charleroi (21/10) en die van Waasland-Beveren tegen KV Kortrijk (25/10) staan de voetbalstadions volledig in het teken van de campagne.

Spelers Waasland-Beveren moedigen supporters aan

Gedurende de actie zullen de voetballers hun supporters aanmoedigen via de sociale media en zijn er lokale activiteiten waarbij supporters kunnen mee stappen.  In een kort filmpje getuigen 3 bekende Leeuwen – physical coach Jonas Ivens, keepertrainer Gerry Oste en speler Rudy Camacho van Waasland-Beveren – over de voordelen en het belang van gezond bewegen. 

Sporting Lokeren wil foto's zien!

Bij Sporting Lokeren wordt de actie dan weer gepromoot door een fotowedstrijd waarin Davino Verhulst en Peter Maes de supporters oproepen om hun beweegmomenten leuk in beeld te brengen. Tijdens sportieve activiteiten zoals een halloweentocht of najaarswandeling stappen bekende clubleden hun supporters ook zelf mee naar de overwinning.

Clubprijzen

Op 23 november maken de clubs de winnaar bekend. Om hun actieve supporters te belonen, reiken de voetballers op het einde van de ‘stappenderby’ leuke clubprijzen uit aan de deelnemers. Zo kunnen er wedstrijdtickets, gesigneerde voetbalshirts, allerlei fanmateriaal en leuke gadgets gewonnen worden.