Conny Van der Eycken over Bewegen Op Verwijzing

24.10.2018

“Mijn coach is van goud en weet perfect wat ik aankan”

Een professionele coach die je helpt om meer te bewegen. Met een bewegingsplan dat bij je past. Toen Conny Van der Eycken dit las, wist ze wat haar te doen stond.

“Ik lijd al jaren aan fibromyalgie en heb daardoor veel last van chronische pijn en vermoeidheid. Meer bewegen leek me een goed idee, maar het moest wel haalbaar zijn. Ik ging langs bij mijn huisarts, zodat ik goed wist wat ik precies kon verwachten van Bewegen Op Verwijzing. Mijn huisarts bracht me in contact met coach Beate. Zij heeft me van bij onze eerste ontmoeting goed ingeschat. Ze begreep wat ik wel en niet aankan. Het klikt bovendien ook goed tussen ons, wat voor mij toch wel heel belangrijk is.”

Gelukshormonen

Na de eerste bewegingssessies voelde Conny zich in de zevende hemel. Het leek wel alsof er een ton gelukshormonen vrijkwam. Ze bouwde langzaam op, zodat ze op dinsdag ging zwemmen, op woensdag fietsen, en tussendoor werd er nog gewandeld. Op haar eigen tempo. "Pure euforie. Ik leerde door het bewegen ook Elly kennen, we fietsen vaak samen. Dat was een extra bonus, want ik woon hier nog niet zo lang, dus nieuwe mensen leren kennen was welkom. Voor mij was het een geweldige openbaring. Je kan er veel over denken, maar eigenlijk moet je het gewoon doen!"

Conny Verhaal

Langzaam opbouwen 

Fibromyalgie laat zich helaas niet leiden, maar neemt het onverwacht zeer venijnig van je over. Na een paar maanden had Conny een terugval en moest ze haar bewegingsplan op een zeer laag pitje zetten. "Dat was een opdoffer van jewelste, het ging zo goed. En plots leek het alsof alles voor niks was geweest. Intussen gaat het weer beter en bouw ik langzaam weer op. Mijn coach is van goud, ze past de beweging aan als het nodig is en moedigt me aan. Ik denk niet dat ik het zonder haar zou kunnen. Ook al ga ik nu nog maar om de maand bij haar langs en is het de bedoeling dat ik ook zonder haar blijf bewegen, zulke aanmoedigingen vergeet je niet gauw."

Wind in de rug

Morgen staat er een fietstocht op het programma. Weer de trappers op na weken ‘surplacen’. Conny gaat er opnieuw volop voor. Op haar eigen ritme. Banden opgepompt, ketting gesmeerd? Daar gaat ze. Met nieuwe moed, met nieuwe benen. En met hopelijk wat verdiende wind in de rug.