Het idee achter het project '10.000 stappen op het werk' is eenvoudig: werknemers voor wie de drempel naar de sport te groot is, kunnen toch een actieve levensstijl opbouwen en gezondheidsvoordelen bekomen door dagelijks 10.000 stappen te zetten. Bewegen kan immers overal: op het werk, naar het werk, in de vrije tijd of thuis. De materialen zijn kant-en-klaar en zijn zowel gericht naar de individuele werknemer als naar de (bedrijfs)omgeving.

Zelfstandig aan de slag met 10.000 stappen?


Stappencompetities

De gratis online stappenregistratietool van 10.000 stappen maakt het mogelijk voor elke werknemer om dagelijks zijn of haar stappen bij te houden, persoonlijke doelstellingen te bepalen, uitdagingen met collega's aan te gaan of heuse stappenuitdagingen op te zetten.


Acties binnen ruimer project

Wil je als onderneming zelfstandig aan de slag met 10.000 stappen? Top! Specifieke acties (zoals stappenuitdagingen) moeten kaderen binnen een ruimere projectaanpak van 10.000 stappen en worden best niet als geïsoleerde actie uitgevoerd. Aan de hand van onze projectmaterialen (affiches, folders, flyers, stappensignalisaties, banners, voetzoolstickers,…) en ondersteunende documenten (stappenplan en actiefiches) kan je als bedrijf gemakkelijk en goedkoop aan de slag. Het stappenplan vormt een leidraad voor het succesvol toepassen van 10.000 stappen in jouw onderneming. De actiefiches zijn dan weer een bron van inspiratie voor het ontwikkelen en uitvoeren van concrete acties binnen het 10.000-stappenproject.

No steps, no glory!

Wens je als bedrijf een stappenuitdaging aangaan tegen andere bedrijven? Doe dan mee aan ‘No steps no glory’, de stappenclash tussen bedrijven. Een sportieve beslissing!

Stap onder collega’s naar de overwinning! Zo daag je niet alleen elkaar, maar ook andere bedrijven uit om fitter te worden! Werknemers kunnen hun stappen ingeven op de website www.10000stappen.be en je kan samen met je bedrijf strijden voor de winst.

‘No steps, no glory!’ wordt jaarlijks georganiseerd in de maand mei. Alle bedrijven die aangesloten zijn bij Idewe, Liantis, Mediwet of Securex kunnen hieraan deelnemen.

Kostprijs

De website met stappenregistratietool zijn gratis te gebruiken. Ook de projectmaterialen en ondersteunende documenten zijn gratis te downloaden. Drukwerk kan gratis besteld worden via onze webshop (enkel verzendkosten). Voor organisatie van acties kan je budget voorzien.