Het idee achter het project '10.000 stappen op het werk' is eenvoudig: werknemers voor wie de drempel naar de sport te groot is, kunnen toch een actieve levensstijl opbouwen en gezondheidsvoordelen bekomen door dagelijks 10.000 stappen te zetten. Bewegen kan immers overal: op het werk, naar het werk, in de vrije tijd of thuis. De materialen zijn kant-en-klaar en zijn zowel gericht naar de individuele werknemer als naar de (bedrijfs)omgeving.

De gratis online stappenregistratietool van 10.000 stappen maakt het mogelijk voor elke werknemer om dagelijks zijn of haar stappen bij te houden, persoonlijke doelstellingen te bepalen, uitdagingen met collega's aan te gaan of heuse stappenuitdagingen op te zetten. 

Acties binnen ruimer project

Specifieke acties (zoals stappenuitdagingen) moeten kaderen binnen een ruimere projectaanpak van 10.000 stappen en worden best niet als geïsoleerde actie uitgevoerd. Aan de hand van onderstaande projectmaterialen en ondersteunende documenten kan je als bedrijf gemakkelijk en goedkoop aan de slag.

Materialen

De projectmaterialen van 10.000 stappen (affiches, folders, flyers, stappensignalisaties, banners, voetzoolstickers,…) kan je hieronder gratis downloaden.

Meer info over stappentellers (klassieke stappentellers, activity trackers of apps).

No steps no glory

Wens je als bedrijf een stappenuitdaging aangaan tegen andere bedrijven? Doe dan mee aan ‘No steps no glory’, de stappenclash tussen bedrijven. Een sportieve beslissing!

Stap onder collega’s naar de overwinning! Zo daag je niet alleen elkaar, maar ook andere bedrijven uit om fitter te worden! Werknemers kunnen hun stappen ingeven op de website www.10000stappen.be en je kan samen met je bedrijf strijden voor de winst.

No steps no glory wordt jaarlijks georganiseerd. In mei 2020 zal de volgende editie van ‘No steps no glory’ doorgaan. Alle bedrijven die aangesloten zijn bij Idewe, Liantis of Mensura kunnen hieraan deelnemen. Uitbreiding naar andere externe diensten wordt momenteel bekeken.

Kostprijs

De website met stappenregistratietool zijn gratis te gebruiken. Ook de projectmaterialen en ondersteunende documenten zijn gratis te downloaden. Voor drukwerk en organisatie van acties kan je budget voorzien.