De Preventiepeiling bij Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW)

Hoe zet jouw CAW zich preventief in voor de gezondheid van de cliënten? Welke initiatieven neem je bijvoorbeeld om gezonde voeding te promoten, beweging te stimuleren en het mentaal welbevinden te bevorderen?

De Preventiepeiling bij CAW's wordt in 2024 gelanceerd.
Word je graag op de hoogte gehouden? Laat dan hier je gegevens achter.

Wat is de Preventiepeiling?

Zorg- en welzijnsvoorzieningen zijn voor korte of langere termijn een fysieke en sociale omgeving waar mensen wonen, vertoeven, langskomen, … De infrastructuur, het aanbod en de sociale omgeving van zorg- en welzijnsvoorzieningen, ook van CAW's, beïnvloeden de gezondheidstoestand van de cliënten die er langskomen. Een preventief gezondheidsbeleid kan daar bij helpen.

In de driejaarlijkse Preventiepeiling onderzoeken we hoe het gesteld is met het preventief gezondheidsbeleid bij CAW’s. We bevragen hoe hun gezondheidsbeleid eruit ziet, hoe ze preventief inzetten op de verschillende gezondheidsthema’s (bv. gezonde voeding, beweging, lang stilzitten, alcohol, mentaal welbevinden) en hoe ze er voor zorgen dat hun beleid ook in de praktijk succesvol is.

Resultaten

Benieuwd naar de resultaten van de voorbije editie (2019-2020)? We maakten een e-brochure met alle resultaten, een beknopte samenvatting en infographics.

Aan de slag

Wil je meteen aan de slag met het preventief gezondheidsbeleid in je CAW? Dat horen we graag! Op onze website vind je heel wat materialen en informatie afgestemd op zorg- en welzijnsvoorzieningen. Of neem deel aan onze bevraging en ontvang een digital gids vol tips en inspiratie.

Nog vragen?