De Preventiepeiling bij de kinderopvang van baby's en peuters

De Preventiepeiling bij de kinderopvang van baby's en peuters is ondertussen afgelopen. De resultaten worden in de loop van 2023 bekendgemaakt.
Ontvang je graag de resultaten zodra deze beschikbaar zijn? Laat dan hier je e-mailadres achter.

(Resultaten van de vorige edities kan je hier bekijken.)

Wat is de Preventiepeiling?

Kinderopvanginitiatieven spelen een grote rol in het leven van de allerkleinsten. En dus ook in hun gezondheid. Als kinderopvang kan je allerlei inspanningen doen om de gezondheid bij baby’s en peuters te stimuleren door een sterk gezondheidsbeleid uit te bouwen. De allerkleinsten zijn nog te jong om zelf te kiezen, daarom is de fysieke en sociale omgeving van de kinderopvang des te belangrijker om hun gezondheid positief te beïnvloeden.

Met de driejaarlijkse Preventiepeiling monitoren we hoe het in de praktijk gesteld is met het preventieve gezondheidsbeleid bij de Vlaamse en Nederlandstalige Brusselse kinderopvanginitiatieven. We bevragen hoe hun preventieve gezondheidsbeleid eruit ziet, hoe ze inzetten op een aantal gezondheidsthema’s (voeding, beweging, lang stilzitten, roken, alcohol, mondgezondheid en mentaal welbevinden) en hoe ze er voor zorgen dat hun beleid ook in de praktijk succesvol is.

Resultaten

Benieuwd naar de resultaten van de voorbije editie (2019-2020)? We maakten een e-brochure met alle resultaten, een beknopte samenvatting en infographics.

In het voorjaar van 2023 vind je hier ook de resultaten van de nieuwe editie in terug.

Ontvang je deze resultaten graag in je mailbox? Laat dan via de link hieronder je gegevens achter.

Aan de slag

Wil je meteen aan de slag met het preventief gezondheidsbeleid in je kinderopvanginitiatief? Dat horen we graag! Op onze website vind je heel wat materialen en informatie. Of neem deel aan onze bevraging en ontvang een digitale gids vol tips en inspiratie.

Nog vragen?