Waar wordt de publieke ruimte rookvrij gemaakt? Hoeveel steden en gemeenten voorzien groene en autoluwe beweegruimte voor inwoners? Hoeveel steden en gemeenten helpen eenzaamheid bij ouderen of andere kwetsbare groepen tegengaan? En is er voldoende straatverlichting op pleintjes om openbaar alcohol- en druggebruik te ontmoedigen?

De zesde editie van de Preventiepeiling bij steden en gemeenten wordt in november gelanceerd.
Word je graag op de hoogte gehouden? Laat dan hier je gegevens achter.

Wat is de Preventiepeiling?

Gezonde, gelukkige burgers: als gemeente of stad kan je daartoe bijdragen door een preventief gezondheidsbeleid uit te rollen. In de driejaarlijkse Preventiepeiling onderzoeken we hoe het in de praktijk gesteld is met het preventief gezondheidsbeleid bij Vlaamse steden en gemeenten. We bevragen hoe hun gezondheidsbeleid eruit ziet, hoe ze preventief inzetten op de verschillende gezondheidsthema’s (voeding, beweging, lang stilzitten, roken, alcohol en drugs, valpreventie en mentaal welbevinden) en hoe ze er voor zorgen dat hun beleid ook in de praktijk succesvol is.

Resultaten

Benieuwd naar de resultaten van de voorbije editie (2019-2020)? We maakten een e-brochure met alle resultaten, een beknopte samenvatting en infographics.

In de loop van 2023 vind je hier ook de resultaten van de nieuwe editie in terug.

Ontvang je deze resultaten graag in je mailbox? Laat dan via de link hieronder je gegevens achter.

Aan de slag

Wil je meteen aan de slag met het preventief gezondheidsbeleid in je gemeente of stad? Dat horen we graag! Op onze Gezonde Gemeente-pagina vind je heel wat materialen en informatie.

Nog vragen?