De Preventiepeiling bij lokale besturen is ondertussen afgesloten. De resultaten worden in de loop van 2023 bekendgemaakt.
Ontvang je graag de resultaten in je mailbox? Laat dan hier je e-mailadres achter.

Wat is de Preventiepeiling?

Gezonde, gelukkige burgers: als gemeente of stad kan je daartoe bijdragen door een preventief gezondheidsbeleid uit te rollen. In de driejaarlijkse Preventiepeiling onderzoeken we hoe het in de praktijk gesteld is met het preventieve gezondheidsbeleid bij Vlaamse steden en gemeenten. We bevragen hoe hun preventieve gezondheidsbeleid eruit ziet, hoe ze inzetten op de verschillende gezondheidsthema’s (voeding, beweging, lang stilzitten, roken, alcohol en drugs, valpreventie en mentaal welbevinden) en hoe ze ervoor zorgen dat hun beleid ook in de praktijk succesvol is.

Resultaten

Benieuwd naar de resultaten van de voorbije editie (2019-2020)? We maakten een e-brochure met alle resultaten, een beknopte samenvatting en infographics.

In de loop van 2023 vind je hier ook de resultaten van de nieuwe editie in terug.

Ontvang je deze resultaten graag in je mailbox? Laat dan via de link hieronder je gegevens achter.

Aan de slag

Wil je meteen aan de slag met het preventief gezondheidsbeleid in je gemeente of stad? Dat horen we graag! Op onze Gezonde Gemeente-pagina vind je heel wat materialen en informatie.

Nog vragen?