Sociaal-culturele context & diversiteit | 1ste graad SO
Voeding
Voeding en sociale, emotionele & culturele context
Secundair onderwijs
Eerste graad
Eindtermen
LG&EGZ 1.1 De leerlingen verklaren het belang van een gezonde levensstijl (A- en B-stroom).
LG&EGZ 1.16 De leerlingen uiten hun gevoelens respectvol (transversaal - attitudinaal) (1ste graad, A- en B- stroom).
LG&EGZ 1.15 De leerlingen verwoorden met behulp van richtvragen welke gebeurtenissen hen zelfvertrouwen geven en welke gebeurtenissen hen onzeker maken in het kader van hun welbevinden. (transversaal) (1ste graad, A-en B-stroom)
Leerdoelen
Kennis
- Jongeren beoordelen dat voedselkeuzes en de manier waarop voedsel bereid wordt, geƫvolueerd zijn over verschillende generaties heen
- Jongeren noemen de betekenis van verschillende voedingsgewoontes voor verschillende festiviteiten
Vaardigheden & attitudes
- Jongeren kunnen verschillende voedselgewoontes binnen verschillende culturen, religies, etnische groepen en regionale groepen benoemen
- Jongeren komen in aanraking met andere culturen en andere eetgewoonten
- Jongeren kunnen voedseltrends herkennen in eigen leeftijdsen culturele groep