Voeding

Voeding en sociale, emotionele & culturele context

Secundair onderwijs

Eerste graad

Eindtermen

LG&EGZ 1.1      De leerlingen verklaren het belang van een gezonde levensstijl (A- en B-stroom).
LG&EGZ 1.16      De leerlingen uiten hun gevoelens respectvol (transversaal - attitudinaal) (1ste graad, A- en B- stroom).
LG&EGZ 1.15      De leerlingen verwoorden met behulp van richtvragen welke gebeurtenissen hen zelfvertrouwen geven en welke gebeurtenissen hen onzeker maken in het kader van hun welbevinden. (transversaal) (1ste graad, A-en B-stroom)

Leerdoelen

Kennis

  • Jongeren beoordelen dat voedselkeuzes en de manier waarop voedsel bereid wordt, geĆ«volueerd zijn over verschillende generaties heen
  • Jongeren noemen de betekenis van verschillende voedingsgewoontes voor verschillende festiviteiten


Vaardigheden & attitudes

  • Jongeren kunnen verschillende voedselgewoontes binnen verschillende culturen, religies, etnische groepen en regionale groepen benoemen
  • Jongeren komen in aanraking met andere culturen en andere eetgewoonten
  • Jongeren kunnen voedseltrends herkennen in eigen leeftijdsen culturele groep