Sociaal-culturele context & diversiteit | 3de graad SO
Voeding
Voeding en sociale, emotionele & culturele context
Secundair onderwijs
Derde graad
Eindtermen
ET Aard 11 Leerlingen kunnen zowel verschuivingen van industrie of tertiaire activiteiten als demografische migraties met
voorbeelden illustreren en dit in verband brengen met sociaal-economische of politieke factoren (3de graad – A
stroom)
ET NW 1 Leerlingen kunnen eigen denkbeelden verwoorden en deze confronteren met denkbeelden van anderen, metingen, observaties, onderzoeksresultaten of wetenschappelijke inzichten (A stroom).
ET NW 2 Leerlingen kunnen vanuit een onderzoeksvraag een eigen hypothese of verwachting formuleren en relevante variabelen aangeven (A stroom)
Leerdoelen
Vaardigheden & attitudes
- Jongeren herkennen verschillen tussen culturen wat betreft voeding en gaan daar respectvol met om
- Jongeren geven aan dat er op vele manieren gegeten kan worden met behoud van religieuze, culturele, of persoonlijke invulling zoals vegetarisch, koosjer, halal, biologisch