Beweegtips voor thuis: deelnemers van Bewegen Op Verwijzing aan het woord

08.04.2020

Tussen vier muren in beweging blijven? Het lijkt geen makkie, maar Bewegen Op Verwijzing-deelnemers bewijzen het tegendeel. We vroegen enkele coaches wat hun deelnemers zoal doen om de move en de groove erin te houden. En dat levert flink wat creatieve ideeën op. Hier zijn ze:

1. Lap de ramen en geef er terwijl een lap op

Ramen poetsen? Dat klinkt niet meteen als muziek in de oren. Maar zet je favoriete muziek op en alles is anders. Poetsen en dansen op (of naast) de beat? CHECK!

2. Think outside the kartonnen box

Werk je nu full time aan je computer thuis? Dat vraagt heel wat van je nek en rug. Om die minder te belasten, wissel je zitten best geregeld af met rechtstaan. Doe zoals een Bewegen Op Verwijzing-deelnemer: zet je laptop op een stevige kartonnen doos op je werktafel. Even geen video call of staat die camera uit? Doe er wat squats bij. Multitasking lockdownstyle!  

3. Volg je dansles thuis verder

Dansles weggevallen? Hoeft niet noodzakelijk dramatisch te zijn. Een deelneemster van Bewegen Op Verwijzing nam de danspasjes van haar salsales op met haar smartphone en oefent die nu elke dag thuis voor de spiegel of gewoon buiten. Dat geeft haar een zalig gevoel en het motiveert haar om vol te houden. 

4. Doe de early bird-wandeling

Voor wie thuiswerkt: stap elke ochtend zo’n 20-tal minuutjes stevig door je buurt en groet wie je tegenkomt. Wuif door het raam naar je bejaarde overbuur. Een beetje warmte vanop afstand doet wonderen, en het geeft jou energie! Het vrolijke vogelgetsjirp krijg je er gratis bij. 

5. Wuif je (groot)ouders toe

Ga met de (elektrische) fiets op bezoek naar het (rust)huis van je (groot)vader of (groot)moeder. Spreek een uur af waarop jullie mekaar kunnen zien voor het raam. Wuif even of bel op dat moment eens naar elkaar. Jij bent in beweging geweest en het geeft jullie allebei een warm gevoel om elkaar zo te kunnen zien…

6. Zet je kookwekker om te bewegen

Vergeet je om te bewegen? Laat een belletje rinkelen! Gebruik een kookwekker en zet die telkens op 30 minuutjes. Zo krijg je om het half uur een vriendelijke reminder om even de beentjes te strekken. Voor een glas water, een kleine oefening, een rechtstaand telefoongesprek … 

7. Doe de Blijf In Uw Kot-move

Zet je radio aan. Telkens je de Maggi-sche woorden ‘Blijf in uw kot’ hoort vallen, doe je een oefening naar keuze. Leg je elke dag één oefening op eigen niveau op, zoals 5 squats, 1 keer de trappen op en af, 5 keer plat op je buik liggen en snel opstaan. En blijf in uw kot.