Doe zoals AZ Vesalius en maak je rookstopaanbod bekend

14.09.2021

Naar aanleiding van Werelddag zonder tabak op 31 mei, zette AZ Vesalius hun rookstopaanbod in de kijker. In onderstaand filmpje komt tabakologe Inge Goffart aan het woord, samen met enkele leden van de rookstopgroep. Doordat de tabakologe zelf in beeld komt, zien potentiële stoppers bij wie ze rookstopbegeleiding gaan volgen. Dit kan motiverend werken voor sommige mensen die angst hebben voor het onbekende. Zo zien ze al bij wie ze begeleiding gaan volgen, wat drempelverlagend kan werken.

Wat zeggen?

In het filmpje komen de voordelen van stoppen aan bod, net zoals de voordelen van het stoppen in groep. Op het einde krijg je details over de groepscursus. Zorg dat je hier zo concreet mogelijk bent en dat potentiële stoppers weten bij wie ze terechtkunnen, zodat ze zich op een gemakkelijke manier kunnen inschrijven.

Wil je jouw groepscursus bekend maken?

Zet dan in op verschillende media- en communicatiekanalen. Maak je net zoals AZ Vesalius een filmpje, verspreid het dan via social media, website, nieuwsbrief, … Werk eventueel samen met het lokaal bestuur. Ook zij kunnen het aanbod mee bekend maken onder de bevolking. Hoe meer mensen weet hebben van de groepscursus, hoe meer inschrijvingen je zal hebben.

Bekijk hier het goede voorbeeld van AZ Vesalius: